Mainos

MTV3:n toimittaja Kairossa: Tilanne on erittäin aggressiivinen

Tilanne Egyptin Kairossa on kärjistymässä. MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero kertoo, että presidentti Hosni Mubarakin kannattajat ovat ilmaantuneet kaduille.

Tähän saakka presidentin kannattajat ovat olleet pimennossa eivätkä ole mielipiteitään julkisesti juurikaan esittäneet, ja kadut ovat täyttyneet presidenttiä vastustavien mielenosoituksista.

Nyt Mubarakin kannattajat ovat kuitenkin Lumikeron mukaan levittäytyneet eri puolille kaupunkia.

- Juuri äsken tuhannet ihmiset lähtivät juoksemaan kohti keskusaukiota, jossa Mubarakin vastustajat ovat koolla. Tilanne on erittäin aggressiivinen, Lumikero kertoo paikan päältä puhelimitse.

Puhelun taustalta kuuluu kova meteli ja häly. Presidentin kannattajat huutavat iskulauseita ja vaativat, että Mubarak ei jättäisi tehtäviään ensi syksyn vaaleissa, puhumattakaan siitä, että hän eroaisi ennen sitä.

Kannattajien mukaan Mubarak on luonut 30 vuoden aikana vakautta Egyptiin. Vastustajien mukaan hän on syyllinen ihmisoikeuskysymysten ja talouden huonoon jamaan.

- Kun yritin videokuvata tilannetta kadulla, kannattajat pyrkivät ensin järjestäytymään niin, että kuviini olisi tarttunut heidän iskulauseitaan. Lopulta he kävivät minuun jopa käsiksi ja vaativat minua kuvaamaan tilanteita ja asioita, joita he pitävät itse tärkeinä. Mubarakin kannattajien mukaan länsimainen lehdistö on vääristellyt tilannetta ja kuvaillut Egyptin tilannetta hankalammaksi kuin se oikeasti on, Lumikero kertoo.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.