Mainos

MTV3:n tekniikkatesti: Takaa katsottuna et uskoisi, mikä laite tämä on

Tekniikkalaitteiden eri tuoteryhmien väliset rajat hämärtyvät jatkuvasti. Nykyaikaiset älylaitteet televisioista ja kodinkoneista puhelimiin muistuttavatkin nykyään yhä enemmän tietokoneita kuin menneiden vuosien kantamuotojaan.

Kamera löytyy jo käytännössä jokaisesta puhelimesta ja tabletista, mutta Samsung hämmentää uutuustuotteellaan mobiililaitteen ja kameran välistä rajaa entisestään.

Samsung Galaxy Camera on perinteisen kameran näköinen, mutta siinä on takana suuri kosketusnäyttö, joka tuo mieleen lähinnä nykyaikaisen älypuhelimen näytön. Kaiken lisäksi laitteen käyttöjärjestelmänä hyrrää älypuhelimistakin tuttu Androidin Jelly Bean -versio.

Oikeastaan Galaxy Camera onkin kameran muotoon tehty älypuhelin, joskaan sillä ei voi soittaa perinteisiä puheluita. Laitteesta löytyy kuitenkin kännyköiden tavoin myös sim-korttipaikka verkossa surffailua varten.

Pääpaino kamerassa

Galaxy Cameran tapauksessa kamera on monipuolisista verkko-ominaisuuksista huolimatta selvästi pääosassa.

Samsung Galaxy Camera

Kun Galaxy Cameran ottaa ensimmäistä kertaa käteen, käy mielessä, onko Android-järjestelmästä ja kaikista mobiiliominaisuuksista käytännön hyötyä perinteisen mallisessa kamerassa.

Kyllä on, sillä nykyaikaiset langattomat ominaisuudet tekevät Galaxy Camerasta kätevän ja monipuolisen laitteen kuvien jakamiseen verkon lukuisissa palveluissa.

Monet nykyiset älypuhelimet ktoki tarjoavat jo vastaavia ominaisuuksia kuvaamiseen, editointiin ja kuvien jakamiseen. Galaxy Cameran ehdottomana etuna on kuitenkin se, että se tarjoaa kännykkäkameroita paremman optiikan.

Galaxy Cameran rakenne on jämäkkä, joskin melko muovisen oloinen. Painoa on nykykameraksi melko paljon, mikä toisaalta tekee laitteesta vakaamman käyttää.

Iso liuta ominaisuuksia

Galaxy Cameraa voi hyvällä syyllä kutsua älykameraksi, sillä se tarjoaa käyttäjälleen ison joukon älypuhelimista tuttuja ominaisuuksia.

Kameran tarkkuus on 16 megapikseliä, ja siinä on tehokas 21-kertainen optinen zoom. Kameran takana olevan 4,8-tuumaisen kosketusnäytön resoluutio on 1280 x 720 pikseliä.

Potkua laitteelle antaa 1,4GHz:n neliydinprosessori.

Tallennustilaa on melko vaatimattomat 8 Gt. Tallennuskapasiteettia voi kuitenkin kasvattaa MicroSD-muistikortilla. Ja koska kyseessä on verkko-ominaisuuksilla varustettu kamera, voi kuvia tallentaa kätevästi niin sanotusti pilveen, kuten vaikkapa Dropbox-palveluun.

Surffailu ja kuvien tallennus pilveen onnistuu kätevästi 3G-yhteyden tai Wifin kautta.

Pätevä ja helppokäyttöinen kamera

Galaxy Cameran peruskäyttö on erittäin helppoa. Aloittelijakin saa napattua kameralla välittömästi hyvälaatuisia kuvia.

Automaattisen kuvaustilan lisäksi tarjolla on "Älykäs-kuvaustila" sekä "Asiantuntija-kuvaustila".

Älykäs-kuvaustilasta löytyy ominaisuudet esimerkiksi panoraama-, sarja- ja makrokuvaukseen. Valikosta löytyy optimoidut vaihtoehdot myös esimerkiksi vesiputouksen ja auringonlaskun kuvaamiseen sekä asetus vastavalossa kuvaamiseen.

Asiantuntija-tilan avulla käyttäjä pääsee tarkemmin säätämään kameran valotusta, aukkoa ja suljinaikaa.

Kamera ottaa kuvan, kun sanot "Smile"

Galaxy Camera tottelee myös puhekomentoja. Puhekomentojen avulla voi mm. napata kuvia, tallentaa videota, zoomata ja hallita salamaa.

Pääsääntöisesti puhekomennot toimivat hyvin, mutta joissakin tapauksissa kamera ei reagoinut englantia murtaen sopertavan toimittajan kommentteihin.

Jostain syystä laite ei esimerkiksi suostunut nappaamaan valokuvaa silloin, kun käyttäjä lausahti iloiseen sävyyn "smile"-komennon. Kun tästä suivaantuneena huusi saman smile-komennon vihaiseen sävyyn, niin vasta silloin laite suostui ottamaan kuvan.

Ongelmana on, että vihaisen smile-huudon jälkeen kukaan kuvattavista kohteista tuskin enää hymyilee.

Valokuvien ja videoiden käsittelyyn kamera tarjoaa editointiohjelmia, joilla aineiston peruseditointi onnistuu kosketusnäyttöä käyttämällä - tarvittaessa heti kuvan ottamisen jälkeen. Ja koska kyseessä on täysiverinen Android-laite, voi Play-sovelluskaupasta hankkia lisää erilaisia editointiohjelmia.

Kamera tarjoaa kuvaajan käyttöön myös erilaisia tehosteita mustavalkokuvista aina impressionistisiin otoksiin. Tehoste näkyy kuvatessa reaaliajassa kameran ruudulla.

Kameralla voi myös ottaa Full HD (1080p) -videoita.

Galaxy Cameralla otettuja testikuvia

Suuntasimme Hatanpään puistoon Tampereella ottamaan Galaxy Cameralla muutamia testikuvia kirpakassa pakkassäässä. Oheiset testikuvat on otettu kameran automaattisella kuvaustoiminnolla.

Huom! Kuvien päällä klikkaamalla voit katsoa kuvia suurempana. Kuvat ovat suuntaa antavia: Esimerkkikuvia on pienennetty alkuperäisestä koosta.

Hyvälaatuinen älykamera mukaan reissulle

Samsung Galaxy Camera on kätevä valinta esimerkiksi mukaan matkalle, jos matkatavaroissa ei ole tilaa isolle ja painavalle järjestelmäkameralle. Laite on helppokäyttöinen ja sillä saa otettua hyvälaatuisia kuvia.

Erityisen käyttökelpoisen kamerasta tekee se, että se tarjoaa eväät kuvien ja videoiden editointiin samalta näytöltä. Kuvat pystyy kameran kautta nopeasti jakamaan ja tallentamaan verkossa.

Galaxy Camera maksaa noin 600 euroa. Sillä rahalla saa myös kovilla ominaisuuksilla ja kohtuullisen hyvällä kameralla varustetun täysiverisen älypuhelimen. Tällöin kuitenkin tingitään kuvausominaisuuksista ja optiikasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.