Mainos

MTV3:n Tapio Nurminen Kreikasta: Nyt pelataan kovilla panoksilla

Euromaiden valtiovarainministerien huominen kokous on yllättäen peruttu. Ministerien piti päättää Kreikalle myönnettävästä uudesta, 130 miljardin euron tukipaketista.

Ryhmän puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin mukaan syy päätöksen lykkäämiseen on se, että Kreikka ei ole vielä täyttänyt kaikkia paketin ehtoja.

MTV3:n Saksan kirjeenvaihtajan Tapio Nurmisen mukaan päätös kertoo siitä, että panokset Kreikka-pelissä ovat koventuneet puolin ja toisin.

-Kreikan päättäjät yrittävät selvästikin näyttää omille kansalaisilleen, että he eivät tanssi EU:n ja erityisesti Saksan pillin mukaan. Saksassa hallituspuolueiden edustajat puolestaan epäilevät, että sopimus yksityisten velkojien ja Kreikan väillä on jäämässä vajaaksi. Saksa ei myöskään hyväksy sitä, että Euroopan keskuspankki ryhtyisi antamaan Kreikan velkoja anteeksi.

Kreikan kansantalous supistui viime vuoden viimeisellä neljänneksellä lähes 7 prosenttia. Kreikkalaiset syyttävät syvästä lamastaan Saksaa ja sen ajamia rajuja säästöjä.

Saksassa kreikkalaisten kritiikkiin on suhtauduttu Nurmisen mukaan maltillisesti siitä huolimatta, että kielenkäyttö on ollut välillä ala-arvoista.

-Kreikan kaduilla ja lehdissä kielenkäyttö on ollut todella rajua. Muun muassa liittokansleri Angela Merkeliä on nimitelty naispuoliseksi Hitleriksi. Saksassa ymmärretään kuitenkin, että tavallisia kreikkalaisia täytyy vähän myös ymmärtää - tässä on kuitenkin tarjottu nyt 3 vuoden ajan lähes pelkkää keppiä eikä juuri lainkaan porkkanaa. Kreikkalaisten uho ei silti auta: Saksa ei anna tässä asiassa periksi

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.