Mainos

MTV3:n TalviAreena: Haloselle tyydyttävä arvosana

MTV3:n ja Oikeusministeriön kyselyn mukaan kansalaisten kiinnostus politiikkaa kohtaan on kasvussa.

Kiinostus politiikkaan on nyt suurempaa kuin v. 2010. Toissavuonna politiikka kiinnosti 68 prosenttia kansasta, nyt 75 prosenttia on ainakin jossain määrin kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnasta.

Kansalaiset kaipaavat yhä enemmän suoria vaikutusmahdollisuuksia

Yli 60 prosenttia kyselyyn vastanneista haluaa tärkeät yhteiskunnalliset kysymykset useammin päätettäväksi kansanäänestyksellä, sekä enemmän suoria aloitteentekomahdollisuuksia politiikkaan. Eniten suoraan haluavat vaikuttaa nuoret, heikosti koulutetut ja työntekijäväestö. Into suoriin vaikutusmahdollisuuksiin on kuitenkin laskenut vuodesta 2010

Pari vuotta sitten 47 prosenttia kansalaisista uskoi, että politiikkaan voi vaikuttaa parhaiten suorilla kannanotoilla kuten esim. internetissä, niin sitä kannattaa enää kaksi viidesosaa.

Demokratialle kiitosta

Valtaosa kansasta uskoo demokratian toimivan Suomessa hyvin. Demokratian toimivuuteen uskoo nyt 82 prosenttia vastanneista. Demokratian toimivuuteen EU:ssa uskoo enää runsas kolmannes suomalaisista. Kriittisyys EU:ta kohtaan on kasvanut lähes 10 prosenttiyksiköllä

Usko poliitikkoihin ja puolueisiin on parantunut vuodesta 2010 : luottamus puolueisiin - nyt 57%, viimeksi 52%; peräti 68% katsoo että poliittisia päättäjiä syyllistetään suotta päätöksistä, joita he tiukoissa tilanteissa ja ristiriitaisten odotusten vallitessa joutuvat tekemään.

Antaisiko tämä eväitä maaliskuiseen hallituksen kehysriiheen?

Katainen lyö Vanhasen selvästi pääministerinä. Sen sijaan Kataisen hallituksen suosio on pienempi kuin Vanhasen. Myös oppositioon uskotaan enemmän kuin 2010.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.