Mainos

MTV3:n selvitys: Puolet suomalaisista kieltäisi seksin oston

Seksin oston kieltäminen lailla jakaa suomalaisia. MTV3 uutisten teettämän kyselyn mukaan puolet suomalaisista haluaisi kieltää sen kokonaan. Toisaalta 41 prosenttia vastaajista ei tutkimuksen mukaan taas uskon lain tarpeellisuuteen.

Naisista 60 prosenttia kieltäisi seksin oston kokonaan, miehistä vain alle 40 prosenttia. Alle 25-vuotiaat ja yli viisikymppiset ovat vahvemmin täyskiellon kannalla kuin 25-50-vuotiaat.

Puoluekanta erottaa

Jos vastauksia tarkastellaan vastaajien puoluekannan mukaan, vahvimmin seksin oston täyskiellon kannalla ovat kristillisdemokraattien, rkp:n ja kristillisdemokraattien äänestäjät. Kristillisdemokraattien kannattajista 76 prosenttia, rkp:n kannattajista 69 prosenttia ja keskustan kannattajista 57 prosenttia kannattaa täyskieltoa.

Sallivimmin seksin ostamiseen suhtautuvat perussuomalaisten ja vasemmistoliiton kannattajat. 58 prosenttia perussuomalaisten ja 47 prosenttia vasemmistoliiton äänestäjistä pitäisi seksin oston laillisena.

Kolme viidestä paheksuu ostoa

Tutkimuksesta selviää myös, että 60 prosenttia suomalaisista paheksuu seksin ostamista. Naiset ovat asenteeltaan tiukempia, heistä 72 paheksuu seksin ostoa, kun taas miehistä paheksuvalla kannalla on vain 47 prosenttia vastaajista.

Taloustutkimuksen tekemässä tutkimuksessa haastateltiin puhelimitse 1007 henkilöä. Tutkimus toteutettiin heinä-elokuun vaihteessa ja sen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja