Mainos

MTV3:n perinteisen kuusikisan voitto heltisi leipomalla

MTV3 Uutisten perinteinen joulukuusikilpailu on ratkennut. Toimitukseen saapui satoja kauniita ja erikoisiakin kuvia suomalaisten joulukuusista. Tänä vuonna raati valitsi voittajaksi tamperelaisen Hannu Viitasen leipoman, piparitaikinasta tehdyn kuusen. Kuva on nähtävissä alla.

Raadin mielestä piparikuusi edustaa suomalaista jouluperinnettä parhaimmillaan. Kuusi on koristelultaan onnistunut ja sopusuhtainen. Myös leivotun voittokuusen taustalla näkyvä joulupuu saa raadilta kehuja koristelusta, vaikka puu onkin kuvassa epäterävä.

Hannu Viitanen kertoo tehneensä kuusen itse. Piparimökkejä on perheessä rakennettu aikaisemminkin, mutta tänä vuonna Viitanen päätti laajentaa repertuaariaan.

Viitanen kiistää kuitenkin olevansa kova leipomaan.

– Olen erikoistunut näihin piparirakennelmiin, hän naurahtaa.

Viitanen epäilee, ettei kaunista kuusta tohdi kukaan syödä, vaikka joulunaika onkin kohta jo ohitse.

– Eiköhän sitä tuossa pidetä niin kauan kuin se pysyy. Toivotaan vaan, ettei se mene rikki, on nimittäin aika haurasta tuo pipari.

Kakkossijalle kilpailussa sijoittui forssalainen käpykuusi. Raati antoi kuuselle pisteitä luonnonläheisyydestä ja hyvin perinteisestä koristelusta. Muille kärkisijoille nostettiin tässä jutussa näkyvien kuvien kuuset.

Voittajakuva palkittiin 100 euron lahjakortilla MTV3:n Storeen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.