Mainos

MTV3:n nettikysymys: Israelin hyökkäys jakaa mielipiteet

Israelin eilinen hyökkäys Gaza-aktivistien avustussaattueeseen jakaa täysin kahtia mielipiteet MTV:n uutisten nettikymyksessä. 52 prosenttia nettikysymykseen vastanneista pitää Israelin toimia oikeutettuna, 48 prosenttia tuomitsee ne. MTV3:n nettikysymykseen vastasi reilut 2 800 ihmistä.

Moni Israelin hyökkäyksen hyväksyvä perustelee kantaansa sillä, että Israelilla on oikeus puolustaa maataan siinä missä muillakin mailla. Myös kansainvälisen avustussaattueen motiivit epäilyttävät osaa nettikysymykseen vastanneista:

"Israelilla on oikeus puolustaa maataan. Gazasta lentää lähes päivittäin raketteja Israeliin jotka vaativat siviiliuhreja. Sitä laivaa käskettiin pysähtymään mutta he eivät totelleet. Pakkohan silloin on jotain tehdä. Kaikki tarkastamaton tavara, joka menee Gazaan, voi olla vaarallista Israelille. Israel kuljettaa Gazaan joka viikko humanitääristä apua. Ei sinne tarvita mitään aktivisteja, jotka ovat kyllä oikeasti vain vihamielisiä Israelin vastaisia arabeja jotka haluavat auttaa palestiinalaisia tuhoamaan Israelin."

"Ilman muuta Israelilla on oikeus estää provokaatio, mistä "avustussaattueessa" oli kysymys. Miksi he eivät voineet antaa Israelin tarkastaa laivoja, oliko niissä aseita.

"Tapahtumasta on videokuvaa, josta näkyy asioiden todellinen laita. Ei mitään puhtoisia pulmusia "avustus"laivoissa."

Israelin hyökkäyksen tuomitsevista moni kokee, että Israel ei kunnioita ihmisoikeuksia tai kansainvälistä oikeutta. Moni pelkää lisäksi Lähi-idän kriisin syventyvän entisestään hyökkäyksen vuoksi.

"Israel näkee mörköjä joka paikassa, nyt myös avustuslaivoissa. Pestäkseen kuvaansa varmasti lavastaa avustuslaivat syyllisiksi, "löytää" aseita yms. vaarallista aivoista."

"Humanitääristä apua kuljettavia laivoja ja ihmisiä ei ammuta. Laiva olisi voitu pysäyttää ilman väkivaltaakin. Israel on rotusortovaltio kuten natsi-Saksa ja Etelä-Afrikka aikaisemmin."

"Virhe Israelilta. Yleensä sympatiat Israelin puolella, mutta tämä teko on tuomittava. Koston kierre vain jatkuu ja jatkuu. Välillä tulee miettineeksi, että kummatkohan ovat ns. valittua kansaa

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.