Mainos

MTV3:n nettikysymys: Björn Wahlroos on väärässä

Yli 70 prosenttia MTV3:n nettikysymykseen vastanneista ei kannata suomalaisten työpäivän pidentämistä. Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos totesi viime perjantaina MTV:n uutisten erikoishaastattelussa, että hän kannustaisi suomalaisia tekemään pidempää päivää työtulon marginaaliveroa alentamalla. Wahlroos huomautti, että suomalaiset työskentelevät lähes kolmanneksen vähemmän kuin amerikkalaiset ja vain runsaat puolet siitä mitä Kaukoidässä.

"Vauraus tasaisemmin koko kansan käyttöön"

Wahlroosin kanssa eri mieltä olleet toivat esille, että työpäivän pidentäminen vähentäisi suomalaisten hyvinvointia ja yhä useampi jäisi ilman töitä.

- Suomessa on työvoimaa, mikä pitää työllistää. Ne, jotka ovat töissä, paiskivat itsensä hengiltä, kun puolet kansasta on joko sairaseläkkeellä, eläkkeellä, työttömänä, työkyvyttömänä tai on lapsia. Valtion "systeemi" ei kannusta tällä hetkellä tarpeeksi työntekoon, joten ne "onnelliset" jotka saavat olla töissä, ovat kohta myös sairaseläkkeellä.

- Luulisi jo tällä hetkellä meillä olevan enemmän jakovaraa ja alkaisimme vapauttaa itsemme työnorjuudesta ja alkaisimme toteuttaa vähemmän työtä ja enemmän vapaa-aika ideologiaa. Tämä voidaan toteuttaa jakamalla vauraus tasaisemmin koko kansan käyttöön.

- Ihmistä ei arvosteta sen perusteella että hän on, vaan sen perusteella mitä hän tekee. Oikeastaan tarkemmin sanottuna, ihmistä arvostetaan sen perusteella miten hän kiipii pyramidissa, keinolla jos toisella. - - Wahlroosin kommentit henkivät tätä arvottomuuden henkeä, jossa hyvät näyttelijät pärjäävät parhaiten.

- Jos elämän tarkoitus on tehdä töitä niin silloin vastaus olisi kyllä, mutta kun elämässä on muutakin kuin työ.

"Monet tekevät myös etätyötä"

Lisäksi monen mielestä työkulttuuri on muuttunut, eikä suomalaisten vertaaminen amerikkalaisiin ja aasialaisiin ei ole järkevää.

- Työn tekemisen kulttuuri on muuttunut viimeisten vuosien aikana aivan totaalisesti. Nykyään työtä tehdään usein myös etätyönä työajan ulkopuolella ja työaikanakin paljon intensiivisemmin. "vanhoina hyvinä aikoina" kytättiin vain koska tauko alkaa ja työtä tehtiin verkkaisesti siinä taukojen välissä.

- Vertailu amerikkalaisiin ja aasialaisiin ei ole oikein. Amerikkalaiset vetelehtivät toimistoissaan iltaisin tekemättä mitään. Aasian yrityksissä on täysin oma kulttuurinsa ja pelonomainen ilmapiiri, sama on myös Brasiliassa.

"Ikuiset opiskelijat vain parantavat maailmaa"

Myönteisissä vastauksissa todettiin työnteon vähentyneen esimerkiksi siksi, että nuoret opiskelevat liikaa ja ennenaikaiselle eläkkeelle pääsee liian helposti.

- Tunnen useita sukulaislapsia, jotka ovat istuneet yliopistoissa 35-vuotiaaksi. Joukossa on porukkaa, joka ei ole koskaan ollut päivääkään työssä.

- On liian paljon erilaisilla tuilla keplottelijoita, mm. "ikuiset" opiskelijat. Tunnolliset kansalaiset joutuvat tekemään liikaakin. He eivät ehdi kaduille tai julkisuuteen ajamaan etujaan ja "parantamaan" maailmaa.

- Kallis ja verovaroin tuettu työterveyshuolto ei pysty pitämään ihmisiä työelämässä, vaan päinvastoin tarjoaa polun päästä ennenaikaiselle työkyvyttömyyseläkkeelle.

Nettikysymykseen tuli yli 4500 vastausta. Lisäksi Wahlroosin haastattelu on maanantaihin mennessä kerännyt yli 500 kommenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.