Mainos

MTV3:n nettikysely: Vaalirahakohu ei loppunut tähän

Valtaosa MTV3:n nettikyselyyn osallistuneista on sitä mieltä, että vaalirahoihin liittyvä kohu jatkuu, vaikka pääministeri Matti Vanhanen saikin äänestyksessä eduskunnan luottamuksen.

Reilut 73 prosenttia vastaajista arvelee, että uusia paljastuksia vaalirahoista on vielä luvassa. Reilut 25 prosenttia sen sijaan uskoo, että kohu on tullut päätepisteeseensä.

Moni vastaajista arvelee, että vaaliskandaalissa on paljastunut vasta jäävuoren huippu.

"Koko ajan on löytynyt lisää ja lisää epäselvyyksiä ja peittelyjä vaalirahoituksessa kun sitä on tutkittu. Kepu on tähän mennessä tunnustanut vain sen asian kerrallaan, mitä on paljastunut."

"Koskaan ei saada totuutta selville. Ne jotka eivät ole tällä hetkellä vielä tutkinnan alla, ovat hiljaa kuin pissi sukassa ja muita syyttelemässä. Jos asiaan halutaan selvyys, on kaikki puolueet ja henkilöt laitettava samalle viivalle ja sitten tutkitaan kaikki samalla periaatteella."

Osa kyselyyn vastanneista uskoo, että kohu on otsikoissa niin pitkään, kunnes vaalirahoituslaki on uudistettu. Toiset puolestaan uskovat, että uudet eduskuntavaalit on ainoa tapa saada piste skandaaleille.

"Ei ole väliä sillä, saako Vanhanen eduskunnan luottamuksen, kansan luottamusta tässä pitäisi kysellä. Ja kun näyttää siltä että eduskunta ei vastaa kansan tahtoa ,niin laitetaan koko poppoo vaihtoon."

Joillekin vastaajista Vanhasen saama luottamus eduskunnalta sinetöi vaalirahakeskustelun. Useissa vastauksissa huokui myös kyllästyminen vaalirahauutisointiin.

"Ainakin se saisi nyt olla tässä,että palautuisi työrauha eduskuntaan.Kansa tietää jo nytkin keitä EI kannata äänestää seuraavissa vaaleissa."

"Vanhasen kannatus on eduskunnan osalta selvä. Vaalirahaasia korjaantuu vain uuden avoimen suhtautumisen myötä.Vanhat asiat eivät vatkaamalla korjaannu. Avoimuus toi tämän ongelman,jota media ei osaa suhteuttaa."

"Eiköhän liene tullut jo kaikille selväksi että vaalirahaa on puolueet laidasta laitaan hankkineet hieman väljin säännöin. Kohu on tehnyt tehtävänsä ja säännöt ja valvonta muuttuu.mediakin sai lopulta hieman näpeilleen ministerikeilailussaan. Ehkä maa palautuu vaaleilla valittujen johtoon."

MTV3:n nettikyselyyn osallistui reilu tuhat ihmistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.