Mainos

MTV3:n nettiäänestys: Jacksonin kuolema viime vuoden kiinnostavin uutinen

MTV3:n internetäänestykseen vastanneiden lukijoiden mielestä vuoden 2009 mielenkiintoisimmat uutiset tulivat Yhdysvalloista. Kun ääniä on annettu yli 1 500, ovat eniten ääniä saaneet poptähti Michael Jacksonin kuolemasta kertova tv-juttu kesäkuussa ja presidentti Barack Obaman virkaanastujaiset tammikuun lopussa.

MTV:n uutistoimituksen vuoden 2009 juttu -äänestyksessä Michael Jacksonin kuolemasta kertova uutisjuttu on saanut 275 ääntä eli 17, 5 prosenttia äänistä. Obaman virkaanastujaisia koskeva tv-juttu on saanut 213 ääntä, eli 13,6 prosenttia äänistä.

Kolmanneksi kiinnostavin juttu lukijoiden mielestä oli "Miljonäärin tytär siepattuna yli kaksi viikkoa" (13.6.). Juttu on saanut 108 ääntä eli vajaat seitsemän prosenttia äänistä.

Mikään uutinen ei jäänyt täysin ilman ääntä, mutta jotkut uutiset olivat kiinnostaneet vain yhden äänen verran: "Ruususelle ja kustantajalle sakot kohukirjasta" (10.2.), "Jälkijäristykset haittaavat etsintöjä Italiassa"(7.4.) ja "Ruandalaismies kiistää joukkotuhonnan" (16.6.).

Juttuäänestykseen MTV3:n uutistoimitus valitsi aiheita laidasta laitaan: "Halonen sai puhelun avaruudesta", "Air Francen konetta etsitään Atlantilta", "Miljonäärin tytär siepattuna yli kaksi viikkoa", "Finnairin toimitusjohtaja eroaa". Mukaan mahtui myös kevennyksiä, kuten syyrialaislaulaja Pensseli-sedän esiintyminen Suomessa marraskuussa. Tämä kymppiuutisten kevennyksenä nähty juttu on saanut 36 ääntä Vuoden 2009 uutisjuttu -äänestyksessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.