Mainos

MTV3:n lukijat: Lasten ja koirien kasvatuksessa pätevät samat konstit

MTV3:n lukijat ovat tyrmistyneitä uutisesta, jonka mukaan vanhemmat on tuomittu sakkoihin lasten pahoinpitelystä.

Tuomio tuli muun muassa luunapeista, tukistuksista ja takapuolelle piiskaamisista. Vanhemmat kertoivat käyttäneensä kasvatuksessa kyseisiä keinoja, koska heillä oli vaikeuksia lasten hallinnassa.

MTV3:n uutisten Facebook-sivuilla monet ihmettelevät vanhanaikaisia kurinpitomenetelmiä. Toiset taas pelkäävät sitä, että vanhempien mahdollisuus kasvattaa lastaan käy tätä menoa mahdottomaksi. Myös aikuisten ojentamista luunapeilla ja tukkapöllyllä ehdotetaan. Yhden lukijan mielestä lasten ja koirien kasvatuksessa pätevät samat konstit.

Jani Kärkkäinen pitää ristiriitaisena sitä, että samaan aikaan, kun suomalaiset valittavat nuorten huonoa käytöstä, lapsia ei saisi kasvattaa haluamallaan tavalla:

– Ei hitto voi olla mahdollista! Valitetaan, kun nuoriso hilluu ja kiroo kaupungilla, ja samaan aikaan ei saisi kotona olla kuria? Ja tässä maassa / maailmassa pitäisi jaksaa elää vanhaksi asti?

Eeva Schroderius pelkää, että Suomessa on kasvamassa kuriton sukupolvi.

– Kyllä lapsille pitää kuri löytyä, se kuuluu kotikasvatukseen. Pahoinpitely on eri asia. Sehän on menny siihen malliin, jotta jos lapsia kurittaa, ne huutavat vastaan, jotta minä ilmotan poliisille. Yx amerikkalainen koirankasvattaja sanoi, jotta lapsia ja koiria pitää kasvattaa samalla lailla: aikuisen ihmisen pitää olla se, joka sanoo viimeisen sanan. Onhan se kyllä hurjan kuulosta, kun lapsi räkyttää äitiä ja haistattaa kaiken paskan. Se on vanhemman oma syy, jos ei saa kuria.

Myös Miko Helander päivittelee "vapaan kasvatuksen kakaroita".

Tossa keskustorin kulmilla roikkuu noita vapaan kasvatuksen kakaroita. Ei oo ollu kuria kotona, ni nyt haistattelee ohikulkijoille ja poliiseille. En tietenkään suosittele lapsien pahoinpitelyyn, mutta te ketkä ootte tukkapöllyn antamista vastaan, niin käykääs kattomassa, miten noi teini-ikäiset käyttäytyy kaupungilla. Melko usein se elämän suuntaviiva piirretään jo lapsena. Alle 10- vuotiaat häirikkökaverit lapsuudestani ovat nyt niitä häirikköaikuisia.

Kurittavalta vanhemmalta kasvatustaidot hukassa

Heli Haapalan mielestä kyseisiltä vanhemmilta ovat hukassa kasvatuksen perustaidot.

– Tyhmiä vanhempia. Eivät taida tajuta, että tommoset kurinpitomenetelmät voi aiheuttaa suuria haittoja lapselle... Lyöminen / piiskaaminen on aina väärin, oli syy mikä hyvänsä. Voi olla, että nuo pahoinpidellyksi joutuneet lapset käyttää sitten joskus omille lapsilleen samoja menetelmiä... ja se taas ei ois yhtään hyvä juttu.://

Jp Vainikainen on Haapalan kanssa samoilla linjoilla:

– Hakkaamalla lapsia tehdään lapsistakin väkivaltaisia, mutta napakalla komennuksella, ei huutamalla, ja toistamalla asiat tarpeeksi monta kertaa ja ei antamalla lapsen tahdolle ristiriitatilanteissa periksi, niin nostaa lapsen auktoriteettia vanhempaa kohtaa puolin ja toisin helpottaa arkea."

Joni Pelkosen mukaan väkivalta on taitamattomien vanhempien keino saada lapset tottelemaan.

Aika outo logiikka joillakin, että järkipuhe ei tehoa lapsiin vaan pitäisi käyttää väkivaltaa.

Innostaako sakko lasta rahastamaan tukkapöllyillä?

Käräjäoikeuden mukaan tuomittujen pahoinpitelyt olivat kohtalaisen lieviä, mutta toistuvia. Kumpikin vanhempi joutuu maksamaan kolmelle lapselleen yhteensä noin tuhat euroa tilapäisestä haitasta. Sakkoja pohjoiskarjalaiset vanhemmat joutuvat maksamaan reilut 400 euroa.

Riikka Helena Ketola arvelee, että lapset oppivat pian rahastamaan tukistavilla vanhemmillaan.

Oottakaas, kun muksut oikein kekkaa, kuinka vanhemmilta voi saada rahaa yhteiskunnan siunaamana vahingonkorvausten kautta, niin on oksat pois, kun ne alkaa provosoiva tienstejä itelleen.

Samaa pelkää Helena Koukku.

Jos antaa jo ihan pienestä lapsesta lähtien kaiken periksi ,niin...siitä tulee ongelmia myöhemmin!!

Kuritusta myös vanhemmille!

Mika Ruusunen vitsailee, että tukkapöllyä kaipaisivat välillä myös vanhemmat.

Väkivallalla pitäisi voida ojentaa myös aikuisia. Hitaalle mummolle kassaneidiltä luunappi, ylinopeutta ajavaa poliisi pamputtaa jalkapohjille ja myöhästynyt työntekijä saakoon esimieheltä luunapin. Aviomiestä tukistetaan, jos talvirenkaita ei ole ajoissa vaihdettu, ja veli saakoon avokämmenestä paljaalle pepulle, kun ei auta remontissa.

Jari Lindqvist kertoo, että perinteinen aresti toimii ainakin hänen perheessään hyvin, eikä sitäkään tarvitse enää nykyään juuri käyttää.

Vai onkohan sekin kielletty "vapaudenriistona"???!! ja mitenkäs se meni? joka kuritta kasvaa se kunniatta kuolee: (

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.