Mainos

MTV3:n lukijat: Kertoo motivaatiosta, jos sairausloma voittaa työpäivän

Jari Sarasvuo syytti sunnuntaina Helsingin Sanomissa julkaistussa kolumnissaan työterveyslääkäreitä sairauslomien vastuuttomasta jakamisesta ja työnantajia tämän sietämisestä. MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla keskustelu sairauslomista kävi vilkkaana.

Mehiläisen johtavan työterveyslääkärin Kari Mäkelän mukaan väitettä on vaikea allekirjoittaa. Mäkelä kertoo lääkärien kirjoittavan sairauslomaa niillä kriteereillä, mitä heille kerrotaan.

– Suurin osa lääkäreistä toimii ohjeiden mukaan ja kestävillä perusteilla. Joskus lääkärille kerrottu tarina on erilainen kuin työpaikalla kerrottu, Mäkelä sanoo.

Osa MTV3:n lukijoista allekirjoittaa Sarasvuon väitteen, osa ei.

– Kyllä tuossa Sarasvuon kirjoituksessa perää on. Ihmiset ovat ihan hirmuisesti sairaana ja melkeinpä ne sairaudet kiertää aina niissä samoissa tyypeissä. Välillä tuntuu, että sitten kun sellainen joka pois kerran vuodessa tai vähemmän, niin on vaikeampi saada silloinkaan tarvitsemaansa sairauslomaa.

Työn mielekkyys ja sitoutuminen omaan työhön vaikuttavat, jos sairauslomaa haetaan ilman syytä.

– Mitähän se kertoo ihmisen sitoutumisesta työhönsä ja toisaalta mitä työn mielekkyydestä, jos sairausloma voittaa työpäivän? Oikeasti kipeänä pitää jäädä kotiin ja toipua näin reippaasti jälleen töihin, mutta jos vaivana on motivaatiopula tai muuten vaan epäviihtyvyys työssä, niin silloin kannattaa hakea toisenlaiset lääkkeet avuksi.

Osa lukijoista kertoo työskennelleensä usein sairaanakin.

– On se kuulkaas niin, ettei lääkäritkään enää nykyaikana mitään "puusilmiä" ole. Itse olen ollut joskus töissä sairaana, kun on ollut pakko sen pelosta, että menettää sijaisuuksia ja sillä vaarantanut myös muiden ihmisten terveyden ja turvallisuuden. Onneksi vanhemmiten on tullut järki käteen. Jos olen sairas, niin en edes muuta yritä esittää, vaan sairastan kotonani itse terveeksi.

– Pikemminkin taitaa olla sillä tavalla, että ihmiset tuntuvat menevän töihin, vaikka kuinka tautia pukkaisi. ihan viimeiseen asti sinnitellään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.