Mainos

MTV3:n kysely: SM-liiga rankaisee liian hellästi

Enemmistö MTV3 Uutisten kyselyyn vastanneista pitää jääkiekon SM-liigan langettamia rangaistuksia liian lievinä.

Tätä mieltä oli yli kaksi kolmasosaa verkkokyselyn kaikista vastaajista ja jopa kolme neljästä miesvastaajasta.

Think If Laboratories teki verkkokyselyn MTV3:lle tällä viikolla. Kyselyyn vastasi 1 806 henkilöä.

Oikeassa suhteessa rikkomuksiin rangaistuksia piti noin viidennes vastaajista. Sen sijaan liian ankarina rangaistuksia piti hyvin harva, ainoastaan kaksi prosenttia vastaajista.

Pelaajalla vastuuta turvallisuudestaan

Jääkiekon SM-liigaotteluissa on kuluneella kaudella tapahtunut useita taklauksia, joissa pelaajat ovat saaneet vakaviakin aivotärähdyksiä. Kyselyyn vastaajat näkevät vastuun pelaajien turvallisuudesta olevan lähinnä pelaajilla itsellään (40 prosenttia vastaajista).

Kolmanneksen mielestä ensisijainen vastuu on joukkueiden valmentajilla ja johdolla. Tämä oli erityisesti naisvastaajien mielipide (41 prosenttia naisvastaajista). Vastuuta nähdään olevan myös SM-liigan johdolla ja kurinpitoryhmällä (19 prosenttia vastaajista). Sen sijaan vain viisi prosenttia vastaajista näki ensisijaisen vastuun olevan erotuomareilla.

Kaukaloväkivallan uskotaan yleistyneen

Kyselyssä kysyttiin myös vastaajien käsitystä kaukaloväkivallan määrän yleisestä kehityksestä SM-liigassa. Enemmistö uskoi väkivallan määrän lisääntyneen (69 prosenttia vastaajista). 18 prosenttia arveli SM-liigassa olevan saman verran väkivaltaa kuin ennenkin.

Vain prosentti vastaajista arveli väkivallan vähentyneen ja loput vastasivat, etteivät osaa sanoa.

Näyttöä kaukaloväkivallan kasvusta ei ole. Suomen jääkiekkomaajoukkueen lääkärin Harri Hakkaraisen mukaan vakavien taklausvammojen määrä on viimeisen kymmenen vuoden aikana vähentynyt. Hakkaraisen mukaan asia selviää muun muassa kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n tilastoista.

Verkkokyselyn virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttia suuntaansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.