Mainos

MTV3:n kysely: Obama on oikea henkilö Nobelin saajaksi

Nobelin rauhanpalkinto meni oikealle henkilölle eli presidentti Barack Obamalle. Tätä mieltä ovat MTV3:n nettikyselyyn vastanneet. Kaikkiaan yli 53 prosenttia kannattaa Obamaa Nobelin saajaksi, heiman alle 47 prosenttia näkee Obaman valinnan vääränä. MTV3:n kyselyyn vastasi yli 2500 ihmistä.

Monet Obaman valintaan kannattaneet pitävät häntä jo nyt palkinnon arvoisena maailmanrauhan edistäjänä. Miksi ihmisen pitäisi vuosikausia odottaa tunnustusta, moni ihmettelee.

- Hän työskentelee määrätietoisesti ihmisten hyvinvoinnin ja rauhan puolesta, kirjoittaa eräs vastaaja.

- Obama on erinomainen maailmanrauhan työstäjä ja tasapainottaja monella tasolla. Arvot kohdallaan ja hän pystyy kohtaamaan väärän vallan käyttäjät asiallisesti sydän lämpimänä oikeuteen ja hyvyyteen pyrkivänä, kirjoittaa toinen.

- Miksi pitäisi vuosikausia tehdä jotakin ja vasta sitten saada tunnustusta. Obama antaa innoitusta ihmisille, eihän "Roomaakaan päivässä rakennettu", miksi Obaman pitäisi saada rauha päivässä aikaiseksi. Täytyisi muitakin innostaa ja kunnioittaa pyrkimyksiä, ei pelkästään saavutuksia.

"Obama ei ole saavuttanut mitään"

Monien Obaman valintaa vastustavien mielestä hän ei ole saavuttanut palkinnon saamiseksi vielä mitään.

- Palkinnon arvo putosi, sillä nyt se annettiin mahdollisista rauhanteoista, eikä jo toteutuneesta työstä. Liian nuorten tyttöjen ja poikien etukäteislahjonta pitäisi palkinnon säännöissä kieltää, ohjestaa eräs vaastaaja.

- USA käy sotaa Afganistanissa ja vakoilee Venäjällä Obaman luvalla ja siitä palkitaan. Seuraavaksi varmaan Putin saa tämän palkinnon, ihmettelee toinen.

- Valintaperusteita en tiedä, mutta tuntuu äkkiseltään, että Obama valittiin vain koska on "erilainen", musta presidentti. Varsin rasistinen lähtökohta, sillä vielä toistaiseksi hän ei ole saavuttanut mitään mullistavaa rauhanprosessien saralla, vaikkakin kyllä puhuu hyvän asian puolesta. Näin toimii kyllä moni muukin palkitsematta jäänyt.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.