Mainos

MTV3:n kysely: Ministerien onnistumisessa eroja

Pääministeri Vanhanen ja ulkoministeri Tuomioja saavat omalta kenttäväeltään selvästi parhaat arvosanat työstään. Sen sijaan SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Heinäluoma ei vielä ole täysin vakuuttanut.

MTV:n piirivaikuttajille tekemässä kyselyssä erot eri ministerien onnistumisessa vaihtelevat suuresti. SDP:n kentän mielestä parhaiten omista ministereistä ovat onnistuneet Erkki Tuomioja, Tarja Filatov ja Eero Heinäluoma.

Kolmospaikka ei juuri mairittele puolueen puheenjohtajaa, valtiovarainministeri Heinäluomaa, tosin lyhyeen ministeripestiin mahtuu jo monenlaista kiistaa perustuslaista rajavartiolakkoon.

- Tietysti valtiovarainministerin politiikka ei ehkä ole ollut niin kovin onnistunutta. Tämä johtuu ehkä virkamiestenkin linjasta, koskien esimerkiksi alkoholiveroja ja muuta verolainsäädäntöä, sanoo SDP:n Helsingin piirihallituksen jäsen Vertti Kiukas.

- Tuleva vuosi, kun mennään kohti eduskuntavaaleja, paljastaa varmasti kyllä miehet ja hiiret ja sen, kumpaan ryhmään Eero kuuluu, pohtii puolestaan SDP:n Varsinais-Suomi piirihallituksen jäsen Anu Nummelin.

Kärkikolmikon takana kiittäviä arvosanoja tulee kitsaammin. Moitteita saavat eniten oikeusministeri Leena Luhtanen ja sisäministeri Kari Rajamäki. Rajamäen toimia arvioi huonoksi jopa viidennes demarikentästä.

Keskustaväki kiittelee omia ministereitä demareita vuolaammin. Erittäin hyvin omista ministereistä ovat onnistuneet Matti Vanhanen, Paula Lehtomäki ja Mauri Pekkarinen.

Huonoimmat arvosanat menevät selkeästi kuntaministeri Hannes Manniselle ja maatalousministeri Juha Korkeaojalle.

- Kyllä minäkin yhdyn niihin, jotka moittivat sekä Korkeaojaa että Mannista siitä, että ei ole oikein kyetty kertomaan riittävän selvästi, mitä on tehty ja mitä tästä eteenpäin aiotaan tehdä, toteaa keskustan Etelä-Pohjanmaan piiritoimikunnan jäsen Kari Hokkanen.

- Voidaan tietysti sanoa, että ehkä olisikin mietinnän paikka, että tulisiko ministereitä kierrättää, sanoo piirikunnan varapuheenjohtaja Tuomas Koivuniemi.

Omien tavoitteiden ajamisessa hallituksessa demarit arvioivat puolueen onnistuneen hyvin. Keskustassa hyvän arvosanan antaa huomattavasti harvempi.

Kysely lähetettiin kaikille Keskustan piiritoimikunnan ja SDP:n piirihallituksen jäsenille.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 08.03.2006)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.