Mainos

MTV3:n kysely: Lipponen ei sovi EU:n presidentiksi

MTV3:n nettikyselyn mukaan kansa ei kannata Paavo Lipposta EU:n johtoon. Miltei 70 prosenttia kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että Paavo Lipponen ei sopisi EU:n presidentiksi.

Kielteisesti Lipposen EU-presidenttiyteen suhtautuvat näkivät viran esteenä muun muassa Lipposen iän ja kielitaidon.

- Paavo Lipponen ei sopisi edes Suomen presidentiksi, saati sitten koko Euroopan edustajaksi. Lipposen puhetaidot tai niiden puute tunnetaan Suomessa hyvin hänen pääministerikaudeltaan, eivätkäkä vajavaiset kielitaidot varsinaisesti nosta pisteitä muutenkin hiljaisella miehellä, tuumi nimimerkki Arttu.

- Esiintymiskyvytön, kielitaidoton. Nykypäivän poliitikon pitää olla älykäs, sujuvasanainen ja kielitaitoinen kuten Alexander Stubb tai Pia-Noora Kauppi. Lipponen on menneisyyden mies, samaa kaliiperia kuin jotkut väyryset, pekkariset, kääriäiset ja muut menneen ajan poliitikot. Lisäksi, Paavo on jo eläkeiässä. Sopiva ikä EU:n presidentille on 47-60, arvioi puolestaan Jupe.

Osa vastaajista kyseenalaisti koko EU:n presidentin viran.

- Miksi EU:lle presidentti? Selviämme kyllä näinkin. Jos sellainen valitaan, täytyy henkilön olla suurenmoinen, henkisesti älykäs, inhimillinen ja kunnioitusta herättävä. Sellainen olisi Martti Ahtisaari, pohti nimimerkki Viisautta valintaan.

Samoilla linjoilla oli myös nimimerkki Joppe:

- EU ei tarvitse presidenttiä. EU:sta ei pidä tehdä liitovaltiota. Lipponen olisi myös liian vanha kyseiseen turhaan virkaan. EU:ssa jo nyt liikaa turhia virkoja. Myös meppien ja muiden byrokraattien palkkoja pitää pienentää huomattavasti.

Vain hiukan yli 30 prosenttia kyselyyn vastanneista näki, että Lipponen sopisi EU:n presidentiksi. Miehen kannattajien mielestä Lipposen EU-presidenttiyttä puoltaa muun muassa Lipposen pitkä kokemus.

Esimerkiksi nimimerkki Johannes näki, että Lipposen hyviä puolia ovat miehen kokemus, yleissivistys, EU-sitoutuneisuus sekä kansainvälinen arvostus.

- Jämerä poliitikko jolla on kansainvälistä tunnettuutta, meillä ei ole liiemmälti tarjota hänen tasoisiaan ehdokkaita, arvioi puolestaan Pasi.

Myös nimimerkki Eva näki Lipposessa ainesta EU.n johtoon.

- Lipponen uskaltaa sanoa asiasta kuin asiasta suoraan kenelle vain, hallitsee kansainvälisen ympäristönpolitiikan, tuo hyvää mainosta Suomelle. Ei puhu paljoin, mutta asiaa, saa aikaiseksi paljon, ei ole mikään rahanahne, on siis oikea valtiomies. Lipposen olisi kuulunut olla Suomen presidenttinä viime vuodet, ei Halosen.

MTV3:n nettikyselyyn otti osaa hiukan yli 3100 vastaajaa.

(MTV3)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.