Mainos

MTV3:n kysely: Keskustelu miljoonabonuksista vähentänyt haluja lentää Finnairilla

Enemmistö suomalaisista ajattelee, että kohu Finnairin bonuksista on vähentänyt halua lentää Finnairilla.

Finnair maksoi 18 avainjohtajalleen yhteensä 2,7 miljoonan euron bonukset vuonna 2009, kun samaan aikaan yhtiön henkilöstö suostui viiden prosentin palkanalennuksiin osana säästötoimia.

MTV3 Uutisten kyselyn mukaan kaksi viidestä suomalaisesta on sitä mieltä, että bonuksista noussut keskustelu on vähentänyt merkittävästi halua lentää Finnairin koneilla. Yksi viidestä ajattelee, että kohu on vähentänyt kiinnostusta Finnairin lentoihin ainakin jossakin määrin.

Noin joka kolmas ajattelee, että keskustelu bonuksista ei ole vaikuttanut omiin lentotottumuksiin millään tavalla.

Samassa kyselyssä lievä enemmistö eli 52 prosenttia ilmoitti ajattelevansa, että valtion pitäisi tulevaisuudessakin omistaa Finnairista enemmistö. Heistä yksi kymmenestä ajattelee, että valtion tulisi omistaa yhtiöstä nykyistä suurempi osuus. Noin kaksi viidestä on sitä mieltä, että omistuksen pitäisi säilyä ennallaan tai ainakin yli 50 prosentissa.

Vastaajista 16 prosenttia olisi valmis luopumaan kokonaan valtion omistuksesta Finnairissa.

Tutkimuksen teki MTV3:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy. Se toteutettiin verkkopaneelissa 19.3. - 23.3. välisenä aikana. Tutkimukseen vastasi noin 2 000 täysi-ikäistä suomalaista, virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.