Mainos

MTV3:n kysely: Kansa tyrmää kotihoidontuesta säästämisen

MTV3 Uutisten kyselyssä kotihoidontuen säilyttäminen ennallaan saa vastaajilta vahvan tuen.

Kysyimme lähes kahdeltatuhannelta vastaajalta, miten he suhtautuvat esitykseen lyhentää kotihoidontuen maksamisaikaa vuodella. Kyselyyn vastanneista 71 prosenttia ei kannata esitystä, 18 prosenttia hyväksyy sen ja 11 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Kotihoidontuki on reilut kolmesataa euroa, vastaajista 40 prosenttia haluaisi kasvattaa summaa. 45 prosenttia pitäisi sen entisellään, ja kuusi prosenttia vastaajista olisi valmis pienentämään sitä entisestään. Kotihoidontukea maksetaan alle 3-vuotiaista, joilla ei ole kunnallista hoitopaikkaa.

Ajatusta kotihoidontuen rajaamista vain alle 2-vuotiaisiin pidetään kyselyn perusteluosassa älyttömänä ja käsittämättömänä. Yksi vastaaja sanoo, ettei lapsiperheillä pidä maksattaa "Kreikka-hupia".

Mielenosoitus ja välikysymys

Esitys on niin kuohuttava, että sitä vastaan on osoitettu mieltä ja siitä on tehty eduskunnassa välikysymys, johon hallitus vastaa tiistaina.

Mielenosoittajat jättivät peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonille vetoomuksen, jossa pyydetään, että lapsia kohdeltaisiin heidän ansaitsemallaan kunnioituksella eikä kotihoidontuen maksukautta lyhennettäisi. Peruspalveluministeri ilmaisi tukensa lapsiperheille.

Pääministeri Jyrki Katainen taas pitää tiukasti kiinni siitä, ettei mitään säästömahdollisuuksia suljeta pois keskustelusta ennen loppuviikosta alkavaa kehysriihtä.

– On sovittu, että pidetään kaikki tavarat pöydällä, muotoili Katainen Huomenta Suomen Torstaikabinetissa.

Kyselyn toteutti ThinkIf, siihen vastasi 1 983 ihmistä ja tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Katso Saara Rantasen juttu (Seitsemän uutiset 18.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.