Mainos

MTV3:n kysely: Fouganthinea ei saa päästää ehdonalaiseen

MTV3:n nettikysely kysyy tänään, onko oikein, että Nikita Fouganthine pääsee ehdonalaiseen heinäkuussa karkaamisestaan huolimatta.

Vastauksia kertyi muutamassa tunnissa yli tuhat, ja ehdoton enemmistö on sitä mieltä, ettei Nikita Fouganthinea (ent. Juha Valjakkala) tulisi missään nimessä päästää ehdonalaiseen. Vastaajista 93 prosenttia laittaisi Fouganthinen kiven sisään uudelleen.

Fouganthine tuomittiin elinkautiseen kolmoismurhasta vuonna 1988. Hänen koevapautensa on alkanut helmikuussa.

Nimimerkki "kapa" on vastaajien enemmistön kanssa samoilla linjoilla. "Kysymys on murhaajasta, ja murhaajat on eristettävä muista kansalaisista." hän kommentoi.

Nimimerkki "on" yhtyy mielipiteessään edelliseen. "Nikita osoittaa juuri sen, että oikeuslaitosta ja oikeutta voi julkisesti nöyryyttää ja halveksia. Miksi se sallitaan?"

Nimimerkki "rp" sen sijaan antaisi Fouganthinelle armoa. "Hän on kärsinyt rangaistuksensa."

"Hessu77" antaa tylyn tuomion. "Kerran murhaaja aina murhaaja."

Nimimerkki "talonpoikaisjärkevä" ihmettelee viranomaistahon toimintaa. "Tämähän nyt menee aivan hulluksi, jos kolmoissurmaaja päästetään ehdonalaiseen, vaikka hän varastelee ja karkailee jo valvotussa vapaudessakin. Pitääkö oppia kantapään kautta ja luottaa ihmisyyteen viimeiseen asti, vaikka kaikille ei kertakaikkiaan ole suotu omaatuntoa ja käsitystä oikeasta ja väärästä?"

Nimimerkki "ministeriainesta" on sitä mieltä, että vankeinhoidon konsteja tulisi koventaa. "On se kumma kun rikollisia pidetään kädestä. Siinä sitä menee verorahoja oikeaan paikkaan. Vankilat voisi ulkoistaa Siperiaan, niin alkaa oppi menemään perille."

"Herbert" kannattaa Fouganthinelle kuolemantuomiota. "Kyseisen henkilön paikka on ehdottomasti vankila, sillä teko, jonka hän on tehnyt, ei oikeuta edes elämään. Samoin henkilöt, jotka ovat hänen vapauttamisensa takana, on syytä sulkea samaan koppiin murhaajan kanssa, sillä he osallistuvat tekoon omalla käyttäytymisellään. On korkein aika Suomessakin lopettaa paapominen murhaajia kohtaan. Eihän uhreillakaan ole mitään mahdollisuutta nousta kuolleista."

"Juhan" mielestä elinkautisen tuomion tulisi olla nimensä veroinen. "Miksi kaverille, joka raa'asti ja ilman syytä murhasi kolme ihmistä, annetaan uusi mahdollisuus, jonka sitten ryssii? Elinkautinen on elinkautinen = arkussa ulos."

"Pena" puolestaan katsoo, että Fouganthine on rangaistuksensa kärsinyt, ja päätös päästää hänet ehdonalaiseen on oikea. "On se hienoa, kun media alkaa jakamaan tuomioita kansanäänestysten perusteella."

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.