Mainos

MTV3:n kysely: Enemmistö haluaa Suomen pysyvän euromaana

15:00

Suurin osa suomalaisista haluaa, että Suomi pysyy jatkossakin euromaana. MTV3 Uutisten teettämässä kyselyssä enemmistö vastaajista - 58 prosenttia - haluaa Suomen pysyvän eurossa tulevaisuudessakin. Ainoastaan noin neljännes olisi valmis eroamaan eurosta.

Kyselyssä kysyttiin myös, onko eurosta ollut Suomelle enemmän hyötyä vai haittaa. Puntit jakaantuvat tasan. 38 prosenttia kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että eurosta on ollut Suomelle enemmän hyötyä - ja täysin sama määrä uskoo eurosta olleen enemmän haittaa Suomelle.

Euroopan unioni EU ei puolestaan saa suomalaisilta kovin mairittelevia lukua. Yli puolet vastaajista - 51 prosenttia - on sitä mieltä, että ei ole henkilökohtaisesti hyötynyt EU:sta.

Tutkimus tehtiin 27.6. - 3.7.2013 välisenä aikana, ja tutkimukseen vastasi 1760 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Tutkimus toteutettiin verkkopaneelissa. Virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV3:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.