MTV3:n kuvakisa ratkesi - voittoisa juhannuskuva otettiin Vantaalla

Juhannussavusauna.

Juhannuskuvakilpailun voittajaksi valittiin vantaalaisen Niina Joostin kesäinen maisema. Kuvassaan on perisuomalainen tunnelma; pariskunta soutelee verkkaisesti veneessä juhannuskokon äärellä.

Joost yllättyy voitostaan iloisesti. Hän otti kuvan Vantaan Tikkurilassa juhannuksena. Kuva on otettu pojan lahjaksi antamalla kameralla, jolla Joost kuvaa kaikkea mahdollista.

— Kuvaan luontoa, kukkia ja kärpäsiä ja kissojani, Joost sanoo.

Juhannuskuvakisan voittajaksi seuloutui kaupunkilaismaisema; reilun 200 000 asukkaan Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki.

Voittaja valittiin puhtaasti fiilispohjalta, sanoo raadin puheenjohtaja.

— Siinä oli tunnelma kohdallaan, eikä kuvaa ole lavastettu. Siinä on hetken tunnelmaa, kehuu MTV3:n graafikko Ella Tontti.

Kuvakilpailuun tuli tänä vuonna huomattavasti viime vuotta enemmän kuvia, noin 150. Kuvat olivat myös huomattavan hyvätasoisia.

MTV3:n raati karsi ensimmäisenä pois järvimaisemat ja auringonlaskukuvat, joita oli kuvista enemmistö. Luonto ja eläimet olivat myös suosittuja aiheita juhannuskuvissa. Ainakin joutsen, kettu, heinäsorsa, västäräkki, kanadanhanhi ja lemmikkikoirat tulivat kuvatuiksi.

Kuvista voi päätellä, että suomalaisilla oli juhannuksena kivaa.

— Kuvista puuttui kokonaan kiire. Niistä paistoi ilo ja rauha, graafikko Tontti sanoo.

— Kuvien juhannus on sellainen, millaisena suomalaiset haluavat juhannuksen nähdä.

Kakkoseksi päätyi perinteinen juhannussavusauna ja pronssille kaupunkimaisema hiljaisesta Jyväskylästä juhannusaamuna.

Lue myös:

    Uusimmat