Mainos

MTV3:n kirjeenvaihtaja: Vaalitulos kertoo venäläisten turhautumisesta

Venäjällä ollaan yllättyneitä valtapuolue Yhtenäisen Venäjän heikosta vaalituloksesta. Kun äänistä on laskettu 93 prosenttia, valtapuolue on saamassa 49 prosenttia äänistä. Viime vaaleissa puolueen kannatus oli 64 prosenttia.

— Puolue oli kampanjan aikana hyvin itsevarma ja se ilmoitti säilyttävänsä duumassa kahden kolmasosan perustauslaillinen enemmistönsä. Niin ei sitten käynyt, sanoo MTV3 Uutisten Moskovan kirjeenvaihtaja Maarit Roiha.

Vaalituloksen takia Yhtenäisen Venäjän on huomioitava muutkin puolueet aikaisempaa paremmin.

— Heillä on kuitenkin puolet edustajapaikoista, joten he pystyvät jatkossakin suvereenisti tekemään politiikkaa niin halutessaan. Puolueen politiikkaan tuskin on tulossa muutoksia, Roiha arvioi.

Roihan mukaan oli yllättävää, ettei puolue saanut mahdollisilla vaalivilpeilläkään nostettua tulostaan yli 50 prosenttiin.

— Tämä kertoo jotain Yhtenäisen Venäjän suosiosta. Jos vaalit olisivat olleet täysin rehelliset, voi vain miettiä, millainen äänisaalis olisi silloin ollut. Tulos heijastaa venäläisten turhautumista ja kyllästymistä vaalitapaan. Tuloksen pitäisi olla herätyshuuto sille, että politiikan on Venäjällä muututtava.

(MTV3)

Katso MTV3:n Maarit Roihan ja tutkija Hanna Smithin kommentit: (Huomenta Suomi 5.12.2011)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.