Mainos

MTV3:n kirjeenvaihtaja: Uhreja todennäköisesti paljon

MTV3:n kirjeenvaihtaja Mirja Sipisen mukaan Gorin kaupunki on kärsinyt pahoin pommituksista. Sipisen mukaan kaupungin liepeillä on valtavat määrät savua. Savun syytä voi vain arvailla.

- Ilmeisesti Venäjä on jatkanut sotatoimiaan alueella, vaikka presidentti Dmitri Medvedev ilmoitti sotatoimien lopettamisesta aiemmin tänään, sanoo Sipinen.

Kirjeenvaihtaja Sipisen saamien tietojen mukaan Turkin Punaisen Puolikuun avustusrekat ovat jumissa Georgian rajalla. Georgian Punainen Risti yrittää kuitenkin jakaa apua pommituksissa haavoittuneille.

Sipinen oli tavannut Punaisen Puolikuun puheenjohtajan Nana Geinitshvilin ja hän oli kertonut, että järjestöllä ei ole täsmällisistä uhriluvuista tietoa, mutta luku tulee olemaan suuri.

Kansainvälisellä Punaisella Ristillä on ollut vaikeuksia toimittaa apua perille. Eilisissä pommituksissa Punaisen Puolikuun rekat jäivät Gorin pommituksen vuoksi puolimatkaan.

Pääsihteerin mukaan kaksi Punaisen puolikuun rekkaa pääsi kuitenkin Tbilisiin.

Tullissa on kuitenkin vielä 15 kenttäsairaalatarpeita sisältävää rekkaa, joiden olisi ohitettava venäläisten pommittamat alueet mukaan lukien raskaita vahinkoja kärsinyt Gorin kaupunki.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.