Mainos

MTV3:n kirjeenvaihtaja: Spekulaatiot Kreikan euroerosta kiihtyneet

Kreikassa kokoontuu nyt niin sanottu troikka, joka päättää maalle myönnetyn tukipaketin maksusta. MTV3 Uutisten kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen kertoo, että Kreikalle todennäköisesti maksetaan uusi osa tukipaketista, vaikkei maa näillä näkymin pysykään sovitun säästöohjelmansa aikataulussa.

– Edelleenkin yritystä löytyy, vaikka selvältä näyttää, että ne aikataulut joista taannoin sovittiin, ei pidäkään. Tässä syynä on kevään vaalit, jotka jouduttiin pitämään uudestaan. Silloin uudistusten tekeminen oli pitkään jäissä, Nurminen kertoo.

Hän sanoo, että markkinoilla spekulaatiot Kreikan mahdollisesta euroerosta jatkuvat.

– Monet yhdysvaltalaiset pankit sanovat, että mahdollisuudet siihen, että Kreikka joutuu jättämään euroalueen on jo selvästi yli 50 prosenttia. Jotkut puhuvat 80-90 prosentista.

Jos EU, IMF ja Euroopan Keskuspankki eivät nyt myöntäisi Kreikalle tukipaketin uutta 30 miljardin osuutta, Kreikka ajautuisi hyvin todennäköisesti konkurssiin.

– Ehdottomasti on niin, että Kreikan talous on nyt täysin näiden asteittain annettavien tukimiljardien varassa. Aina katsotaan ensin, että täyttyvätkö ehdot. Jos uutta erää ei anneta, on kysymys korkeintaan kuukausista kunnes maa ajautuisi konkurssiin.

Sovituista säästöistä ja niiden yksityiskohdista käydään maan hallituksen sisällä edelleen kädenvääntöä.

– Tämä on ilmeisesti se syy, miksi lopullista päätöstä rahan antamisesta joudutaan siirtämään. Esimerkiksi yksityistämistoimenpiteitä on saatu erittäin huonosti liikkeelle.

Nurminen huomauttaa, että mikäli euroeroon asti Kreikassa päädyttäisiin ei ole edes selvää, miten se käytännössä tapahtuisi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.