Mainos

MTV3:n kirjeenvaihtaja: Japaniin ei nyt pääse

Japanin edustalla sattunut voimakas maanjäristys tuntui Kiinassa asti.

- Itse en tätä järistystä huomannut, mutta koulussa silloin ollut tyttäreni kertoi tunteneensa maan vavahtelevan. Hänestä oli tuntunut kuin joku olisi potkinut hänen tuoliaan takaapäin. Vasta myöhemmin selvisi, että sen täytyi olla yhteydessä maanjäristykseen, joka on hyvin laaja ja pitkä, kertoo MTV3:n Pekingin-kirjeenvaihtaja Petri Saraste.

Pekingin kansainvälisellä lentokentällä tilanne on edelleen sekava. Saraste yrittää parhaillaan päästä Japaniin. Suomen aikaa iltapäivälle aiottu lento Pekingistä Tokioon jouduttiin perumaan.

- Täällä on kovat jonot, kuten arvata saattaa. Hyvin paljon toimittajia on yrittämässä Tokioon. Meille sanottiin, että kaikki kentät ovat kiinni ja yhteydet todella huonot. Myös junayhteydet ovat poikki.

Kiinassa asuva toimittaja on tottunut maanjäristyksiin.

- Itse en tätä järistystä huomannut, mutta koulussa silloin ollut tyttäreni kertoi tunteneensa maan vavahtelevan. Hänestä oli tuntunut kuin joku olisi potkinut hänen tuoliaan takaapäin. Vasta myöhemmin selvisi, että sen täytyi olla yhteydessä maanjäristykseen, joka on hyvin laaja ja pitkä.

Tokioon matkaava Saraste on raportoinut uransa aikana useilta eri katastrofialueilta.

- Ikävä kyllä uhriluvut yleensä nousevat, kun raivaustyöt pikku hiljaa alkavat ja kun aletaan päästä selvyyteen siitä, mitä on tapahtunut. Olettaisin kyllä, että Japanissa tähän on osattua varautua. Että sellaista katastrofia ei nyt olisi edessä kuin Kiinan Sichuanissa tai Pakistanin Kashmirissa. Uskoisin, että apua saadaan nyt nopeammin paikalle ja infrastruktuuri toimimaan. Näin siis olettaisin.

Tämänhetkisten tietojen mukaan Saraste raportoi Tokiosta huomisesta alkaen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.