Mainos

MTV3:n kirjeenvaihtaja: Assange-tapauksessa vakavan diplomaattisen konfliktin ainekset

Tieto Wikileaksin perustajan Julian Assangen turvapaikasta on otettu Ruotsissa vastaan tyrmistyneenä.

Ruotsin ulkoministeriön edustaja on arvostellut Ecuadoria EU-maan oikeuskäytäntöön puuttumisesta ja siitä, että se pyrkii estämään normaalin oikeusprosessin.

MTV3:n Skandinavian kirjeenvaihtaja Kari Lumikero arvioi, että tapauksessa ovat olemassa vakavan diplomaattisen konfliktin ainekset.

-Lisäksi Ruotsin media ja kansallisoikeuden asiantuntijat ovat varmoja siitä, että Assange ei voi päästä ainakaan lentokenttää pidemmälle Lontoossa, jos hänet yritetään salakuljettaa sinne Ecuadorin suurlähetystöstä.

Lumikero muistuttaa, että Assangea ei syytetä Ruotsissa vielä mistään, vaan häntä vasta epäillään seksuaalirikoksista ja syyttäjä on vaatinut häntä tulemaan Ruotsiin kuultavaksi.

-Yksi ratkaisu voisi olla se, että Ruotsin syyttäjävirasto sittenkin muuttaisi kantaansa ja kävisi kuulustelemassa Assangen Ecuadorin lähetystössä. Jos syyttäjä päätyisi kuitenkin syytteen nostamisen, Assangen pitäisi tulla Tukholmaan joka tapauksessa oikeuden eteen - ja lopputulos olisi sama kuin alun perin.

Ruotsissa uskotaan Lumikeron mukaan yhä vahvemmin Assangen syyllisyyteen, vaikka aluksi sielläkin epäiltiin sitä, että kyse olisi Assangelle langetetusta ansasta.

-Molemmat seksuaalisen pakottamisen ja raiskauksen epäilyt uhrit voivat erittäin huonosti ja täällä Ruotsissa pidetään kohtuullisena, että asia puidaan oikeudessa ja katsotaan, mikä on asiassa totuus.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.