Mainos

MTV3:n Kari Lumikero: Tukholmassa pelätään uusia mellakoita

20:00

Tukholmassa pelätään, että viime yön mellakat saavat jatkoa, kertoi MTV3 Uutisten Tukholman kirjeenvaihtaja Kari Lumikero Seitsemän Uutisissa. Poliisi on päivystänyt tänään Husbyn esikaupunkialueella estääkseen levottomuuksien jatkumisen.

Husbyn välikohtauksen taustalla näyttää olevan viikko sitten sattunut tapaus, jossa iäkäs mies kuoli poliisin luodista.

– Poliisi tuli tänne Husbyhyn pidättämään häiriköivää, ilmeisen sekavassa tilassa ollutta iäkästä miestä. Tämä pidätys epäonnistui ja lopulta poliisi ampui kohti ja mies kuoli vammoihinsa. Tämä nostatti alueella jo silloin, viime maanantaina, raivoisan reaktion, Lumikero kertoi.

Eilen illalla nuoret lähtivät kaduille ja sytyttivät useita tulipaloja. Nuoret sytyttivät tuleen muun muassa suuren autohallin, minkä vuoksi läheinen asuintalo jouduttiin evakuoimaan. Poliisin mukaan noin sata autoa paloi kokonaan tai osittain.

Paikalle tulleita poliiseja ja palomiehiä mellakoivat nuoret heittelivät kivenmurikoilla.

Tapaus ei ole Ruotsissa ainutkertainen.

– Onhan näitä ollut täällä lähiöissä ennenkin. Juuri niissä lähiöissä, joissa asuu paljon vajaakoulutettuja ja syrjäytyneitä nuoria ja varsin monilla heillä on maahanmuuttajatausta. Tällaiset yhteenotot ovat muuttuneet vuosien mittaan yhä väkivaltaisemmiksi ja se on täällä suuri huolenaihe, Lumikero sanoi.

Ihmiset pelkäävät levottomuuksien jatkuvan.

– Tilanne ja tunnelma ovat täällä jännittyneet. Poliisi yrittää nyt estää nämä levottomuudet näyttämällä läsnäoloa tämän päivän aikana Husbyssä, mutta nähdään sitten yöllä, mitä tapahtuu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.