Mainos

MTV3:n Kalle Koivuselle merkittävä tunnustus - poliitikot ylistävät konkarikuvaajaa

Vuosikymmeniä MTV3 Uutisille kuvanneelle Kalle Koivuselle on myönnetty Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon vuoden 2012 kunniamaininta. Kyseessä on palkinnon 38-vuotisessa historiassa neljäs kerta, kun kunniamaininta myönnetään.

– Uskomaton tunne. En olisi osannut kuvitella, että tällainen merkittävä tunnustus on tulossa, kertoo Koivunen ilahtuneena.

Suomen Kuvalehden päätoimittajan Tapani Ruokasen mukaan Koivunen on työssään kehittänyt paitsi kotimaista uutiskuvaamista myös journalismia.

– Hän on kouluttanut kymmeniä toimittajia paremmiksi töissään. Lisäksi Koivunen on tuonut oman panoksensa kotimaisen uutiskuvaamisen kehitykseen, Ruokanen kiittelee.

"Kalle tietää paremmin kuin poliitikot"

Leijonanosan arkisesta aherruksestaan Kalle Koivunen tekee eduskunnassa, missä hän onkin hyvin tunnettu hahmo. SDP:n konkaripoliitikko Eero Heinäluoma kiittelee erityisesti Koivusen idearikkautta.

– Hänellä on aina ajatuksia siitä, miten asiat voisi tehdä paremmin, pohtii Heinäluoma.

Myös keskustan Seppo Kääriäinen arvostaa Koivusen raudanlujaa ammattitaitoa. Vuosien kokemus näkyy miehen persoonassa, korostaa Kääriäinen.

– Jos haluaa tietää, mikä on kulloinkin vallitseva poliittinen tilanne, niin kysykää Kallelta - älkää toimittajilta tai politiikoilta, ilmoittaa Kääriäinen.

Koivunen itse luonnehtii eduskuntaa kuvaajan kannalta varsin helpoksi työympäristöksi.

– Eduskunnassa on tietynlaiset säännöt, joiden puitteissa on toimittava. Se tekee omalla tavallaan kuvaamisen helpoksi, koska minkäänlaisiin kikkailuihin ei tarvitse lähteä eikä ole syytäkään, hän pohtii.

Haasteet eduskunnassa tehtävässä kuvaustyössä tai ylipäätänsä poliitikkojen haastattelemisissa liittyvät Koivusen mukaan kiireeseen.

– Poliitikolla ei ole ylimääräistä aikaa, joten homma on saatava purkkiin ensimmäisellä kerralla, muistuttaa Koivunen.

Entä ketkä ovat eduskunnan parhaimmat haastateltavat Koivusen mielestä?

– Kokeneet poliitikot tietävät luonnollisesti parhaiten, mikä on pelin henki, kun tiedotusvälineille annetaan haastatteluja. Sanoisin että vahvan tasaisia ovat Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Seppo Kääriäinen, Alexander Stubb ja Eero Heinäluoma, palkittu kuvaaja luettelee.

Koivunen on uransa aikana ollut mukana merkittävissä kotimaisissa ja kansainvälisissä uutistapahtumissa. Muun muassa Tallinnan miehitys, Jugoslavian hajoamissodat sekä Helsingin Jakomäen pankkiryöstöä seurannut Mikkelin panttivankidraama tulivat suomalaisten olohuoneisiin Koivusen kuvaamina.

(MTV3)

Katso Saara Rantasen juttu (Seitsemän uutiset 28.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.