Mainos

MTV3-kysely: Halonen johtaa yhä

SDP:n Tarja Halonen johtaa edelleen presidenttipeliä jokseenkin entisin lukemin. Sen sijaan epävarmojen äänestäjien osuus on alkanut pienentyä. Tiedot ilmenevät MTV3:n presidenttikyselystä, jota varten haastateltiin toissapäivänä ja eilen yli 1200 ihmistä.

presidenttiehdokkaat-aho-halonen-kannatus 26.01.2000

SDP:n Tarja Halonen johtaa presidenttipelissä keskustan Esko Ahoa entisin lukemin. MTV3:n kyselyn perusteella Tarja Halosta kannattaa nyt 55 ja Esko Ahoa 45 prosenttia haastatelluista. Kyselyn virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen. Sen sijaan kannastaan epävarmojen äänestäjien osuus on alkanut pienentyä. Enää alle viidennes joko ei osaa tai ei halua sanoa kantaansa. Ensimmäisellä kierroksella pudonnutta ehdokasta äänestäneitten enemmistö tukee nyt keskustan Esko Ahoa.

Tiedot ilmenevät MTV3:n presidenttikyselystä, jota varten haastateltiin yli 1200 ihmistä. Research Internationalin kysely tehtiin eilen ja toissapäivänä.

Halonen tyytyväinen

Halonen-Tarja

Presidenttiehdokas Tarja Halonen on tyytyväinen tuoreen gallup-kyselyn tuloksiin, joiden mukaan hänen johtoasemansa Esko Ahoon nähden on pysynyt ennallaan. Gallupit näyttävät ihan hyvältä, kommentoi MTV3:n julkistamia kannatuslukuja Halonen Vaasassa tänäiltana. Hän ei pitänyt mitenkään hämmentävänä tietoja, joiden mukaan ensimmäisellä kierroksella pudonnutta ehdokasta äänestäneiden enemmistö olisi asettumassa Ahon taakse. Halosen mukaan jokaisen äänestäjän aktiivisuus on kuitenkin tärkeää. -Äänestysaktiivisuudella on vaalin toisen kierroksen suhteen suuri merkitys. Halonen kampanjoi tänään Töysässä Tuurin kauppakeskuksessa ja illalla Vaasassa. Halosen kansalaisjuhla Vaasan liiketalous- ja hotelli-instituutissa veti paikalle vajaat tuhat ihmistä.

Halonen otti Vaasassa kantaa myös kysymykseen pakkoruotsin tarpeellisuudesta. Hänen mukaansa on hieno asia, että Suomi on kaksikielinen maa. Suomalaisten pitää oppia ruotsia ja ruotsalaisten suomea. Hän toivoi peruskoulun antavan myös jatkossa lapsille ruotsinkielen opetusta. -Peruskoulussa opitaan myös pakkomatematiikkaa ja pakkomaantietoa. Se ei ole aina kovin suosittua, mutta hyödyllistä, totesi Halonen.

Aho uskoo vaalitilaisuuksiin

Aho, Esko

Keskustan presidenttiehdokas Esko Aho uskoo kannatuksensa kääntyneen nousuun, vaikka tuorein mielipidemittaus keskiviikkona näytti samoja lukuja kuin vastaava mittaus viime viikolla. Aho sanoi keskiviikkoiltana, että yli 7 000 henkeä eilen koonnut vaalitilaisuus Oulussa on käänteestä varmempi merkki. Aho sanoi Espoossa Vermon raviradalla, että mielipidemittaukset tulevat aina jäljessä. Hän sanoi olevansa hyvin luottavainen ja uskoi, että ensi viikon torstain ja perjantain tv-keskustelut ratkaisevat presidentinvaalin.

Presidentinvaalien toisen kierroksen ennakkoäänestys alkoi posteissa tänään ja päättyy ensi viikon tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 6. helmikuuta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.