Mainos

MTV3: Jäätteenmäki halutaan ehdokkaaksi Helsingin vaalipiiristä

Keskustapuolueen piiripuheenjohtajien suuri enemmistö toivoo, että puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki asettuu tulevissa eduskuntavaaleissa ehdolle Helsingin vaalipiiristä.

Anneli Jäätteenmäki

Peräti 18:n vaalipiirin keskustalaiset puheenjohtajat katsovat, että puolueen pääministeriehdokkaan Anneli Jäätteenmäen tulee pyrkiä eduskuntaan siellä, missä ratkaistaan maan suurimman puolueen asema.

-Istuvan puheenjohtajan pitäisi haastaa nykyinen hallitus ja nykyinen pääministeri hänen kotikentällään, eli Helsingissä, sanoo puheenjohtaja Antti Rantakangas Pohjois-Pohjanmaan vaalipiiristä. Satakunnan vaalipiirin puheenjohtaja Timo Kalli pitää asiaa uskattavuuskysymyksenä. -Vaali käydään pääministerivaalina ja jotta keskustan puheenjohtaja on riittävän uskottava pääministerikandidaatti, hänen on oltava ehdokkaana Helsingissä, Kalli sanoo.

MTV tavoitti keskustan kaikkien piirien puheenjohtajat. Heistä peräti 18 toivoo, että Jäätteenmäki asettuisi ehdolle Helsingissä. Tätä mieltä on muun muassa Jäätteenmäen oman piirin, Etelä-Pohjanmaan, puheenjohtaja Jukka Vihriälä. Samoin Helsingin piirin johtaja Tommi Kytölä.
-Puheenjohtaja on pitkän linjan helsinkiläinen. Asunut Töölössä yli kaksikymmentä vuotta ja Helsinki tarvitsee uskottavaa ehdokasta, Kytölä uskoo.

Vain kahden piiripuheenjohtajan mielestä pohjalaissyntyisen Jäätteenmäen tulisi asettua edelleenkin ehdolle Vaasan vaalipiirissä. Ja yksi ilmoitti toivovansa Jäätteenmäkeä Helsinkiin, mutta sanoi kunnioittavansa puheenjohtajansa päätöstä, mikäli hän haluaa jatkossakin edustaa Vaasaa.

Jäätteenmäki harkitsee vakavasti

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki pitää piirijohtajille tehdyn kyselyn tulosta mielenkiintoisena. Hän myöntää, että häntä on pyydetty ehdokkaaksi sekä Helsingin että Vaasan vaalipiiristä ja aikookin ryhtyä harkitsemaan asiaa vakavasti.

Jäätteenmäki tekee ratkaisunsa ensi kuun puoliväliin mennessä.

Pääkaupunki on tunnetusti vaikea paikka keskustalle. Jäsenkirjakepulaisista vain Olli Rehn ja Esko Aho ovat nousseet stadista eduskuntaan. Liisa Kulhia tosin valittiin Arkadianmäelle sitoutumattomana keskustan listoilta -83 ja Kyllikki Virolainen nousi parlamenttiin aikanaan varasijalta.

Helsingissä on nyt poikkeuksellisen paljon liikkuvia äänestäjiä. Viime vaalien ääniharavista kun ovat poissa ainakin presidentti Tarja Halonen, Esko Aho, Kirsi Piha ja mahdollisesti myös Sauli Niinistö. Keskustan Olli Rehn ilmoittaa lähiviikkoina asettuuko hän ehdokkaaksi maaliskuun eduskuntavaaleihin.
(MTV3)

Katso Matti Simulan juttu
(Kymmenen uutiset 14.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.