Mainos

MTV3.fin lukijat: Eutanasia jakaa mielipiteet – "miksi pitkittää kipuja?"

MTV3 Uutisten teettämän kyselyn mukaan seitsemän kymmenestä suomalaisesta haluaisi, että eutanasia eli aktiivinen kuolinapu sallittaisiin Suomessa.

Eutanasian sallisi 72 prosenttia suomalaisista. MTV3 Uutisten Facebook-sivulla asia on herättänyt paljon keskustelua, ja nostanut mielipiteitä eutanasian puolesta ja sitä vastaan.

– Kannatan eutanasiaa 100 %. Olen nähnyt liian monta vanhaa ihmistä sairaalan vuoteessa keinotekoisesti elämässä kiinni letkujen ja vempeleitten varassa kipujen kanssa sinnitellen. Tämä on epäinhimillisyyden huippu, varsinkin kun ihminen itse huutaa päästä pois. Eutanasia on rakkauden teko. Jumala on rakkaus.

– Hyväksyn silloin, kun ei enää mitään muuta lääketieteellisesti tehtävissä. Potilaalla kovat kivut ja vahva halu päästä niistä. Miksi pitkittää, miksi kuivattaa?

Vain 15 prosenttia suomalaisista sanoo ei eutanasian mahdollistamiselle. Osapuilleen saman verran, 13 prosenttia, ei osaa sanoa kantaansa.

Naisten ja miesten välillä ei esiinny merkittäviä mielipide-eroja.

– Eutanasia on mielestäni kiertoilmaisu sanalle murha. En hyväksy sen enempää murhaamista kuin eutanasiaa.

– Liian suuri riski olemassa eutanasian väärinkäytölle ... mielestäni ihmisen henkeä ei saa abortin/eutanasian avulla riistää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.