Mainos

MTV3.fi:n lukijat: Sauli on boss!

Sauli-ilmiö näkyy jo nyt vahvana, ainakin MTV3 Uutisten nettikysymykseen vastanneiden keskuudessa. MTV3:n nettiuutiset kysyi, kuka jo presidenttikisaan ilmoittautuneista on lukijoiden suosikki.

Vaihtoehtoina olivat Pekka Haavisto (vihr), Sauli Niinistö (kok) ja Paavo Väyrynen (kesk), joka on ilmoittanut olevansa kiinnostunut ehdokkuudesta.

Valittavana oli myös "ei kukaan heistä", eli joku, joka ei ole vielä ilmoittautunut presidenttikilpaan.

Niinistö jyrää nettikysymykseen vastannneiden keskuudessa. Hän on kerännyt vuorokaudessa yli 2000 ääntä eli noin 67 prosenttia kaikista äänistä.

Toiseksi eniten ääniä on annettu "ei kukaan heistä"-kategorialle (661 ääntä). Pekka Haavisto on kiilannut kolmanneksi (181) niukasti ennen Väyrystä (171).

Yhteensä vastauksia oli aamupäivään mennessä kertynyt reilut 3000.

"Tätä odotettu kuin kuuta nousevaa"

Myös nettikysymyksen perusteluissa Sauli Niinistö mainitaan useammin kuin "vastaehdokkaansa".

– Niinistöstä saamme arvojohtajan, jota maa on kaivannut pitkään. Hänestä saamme nykyaikaisen ja asiantuntevan presidentin, jolla on luontaista auktoriteettia. Mediapelin mestari, hehkuttaa Sinikka.

– Niinistö on päivän realisti, joka ei elä menneisyydessä, sanoo nimimerkki e.e.

– Niinistö vastaa pitkälti minun mielipiteitä politiikassa. Esim. puhemiehenä rohkeni tuoda epäkohdat esille eduskunnan törsäyksessä. Ei mielistele ketään, sanoo nim. Sauli pressaksi.

Sauli Niinistön ehdokkuus saa aikaan myös tunteellisia reaktioita - Sauli on siis päässyt jo nyt monen suomalaisen sydämeen.

– Kiitos Niinistölle kun osallistut, näin ollen minäkin voin äänestää. Ihanaa saada edustava ja osaava presidenttipari, sanoo Tuula.

– Tarvitseeko tuota perustella, tätä on odotettu kuin kuuta nousevaa. SAULI OLET YKKÖNEN. Ei tule toista kierrosta näihin vaaleihin, arvelee nimimerkki "Puuha Paavo".

"Lapin tervejärkinen poika ja kerrankin erilainen ehdokas"

Muut ehdokkaat jäävät kommenttien perusteella Saulin varjoon, mutta heidänkin kannattajansa suhtautuvat vaaleihin intohimolla.

– Väyrynen muita päätä pidempi poliitikkona. Muut ehdokkaat on kurjaa rupusakkia, sanoo Jamppe.

– Paavo Väyrynen on Lapin tervejärkinen poika, joka ymmärtää maaseutua, uskoo rekkakuski.

– Paavo on rehellinen, luotettava ja kokenut poliitikko, joka yleensä ymmärretään väärin, niin kuin Berlusconi, sanoo eräs vastaaja.

Avoimesti homoseksuaalinPekka Haaviston uskotaan tuovan erilaisuutta presidenttikilpaan, mutta miehen sukupuolista suuntautumista arastellaan.

– Suomi ei ole vielä kypsä siihen, että kaksi herrapuolisoa edustaa meitä maailmalla, en minä ainakaan, sanoo Lissu.

"Ei enää mitään pappoja"!

Listan ulkopuolisista ehdokkaista useimmin mainitaan perussuomalaisten Timo Soini. Moni vastaaja näkee Soinin tilaisuuden tulleen perussuomalaisten hurjan eduskuntavaalimenestyksen jälkeen.

– Soinihan on tuleva presidentti, sanoo Ossiz.

– Persuille menee ääni. Olkoot vaikka Teuvo Hakkarainen ehdokkaana, mutta kokoomusta en äänestä, sanoo nim. Soini pressaksi.

Myös Jutta Urpilainen (sdp), Mari Kiviniemi (kesk), Jyrki Katainen (kok), Eero Heinäluoma (sdp), Liisa Jaakonsaari (sdp), Esko Aho ja Matti Vanhanen keräävät mainintoja.

– Nuo kolme ilmoittautunutta ovat pellejä. Niinistökin on lapsensa ikäisen kanssa naimisissa. Homoa en halua pressaksi ja Väyrynen on aikansa elänyt. (Alexander) Stubb olisi hyvä.

Osa vastaajista on kuitenkin tympääntynyt nykymenoon eikä aio äänestää ketään kolmesta jo ilmoittautuneista, mutta ei myöskään mainitse vaihtoehtoja.

– En äänestä ketään heistä. Ei mitään pappoja ainakaan enempää!

– Naisehdokas puuttuu.

– Haluaisin "kansainvälisemmän" tyypin Suomen presidentiksi.

– Halosen olisi pitänyt jatkaa – vaikka poikkeusluvalla. Nämä muut ehdokkaat on vain rivimiehiä ja presidentin irvikuvia.

– Niinistö on tosi ylimielinen. Entisenä kokoomuslaisena toivon, että häntä ei äänestä kukaan, Mieluimmin vaikka ilman presidenttiä. Tulen äänestämään vastaehdokasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.