Mainos

MTV3 Barcelonassa: Nokian ja Microsoftin vakuuttelu jatkuu

Nokian ja Microsoftin johtajat ovat hehkuttaneet jälleen uuden yhteistyön etuja Barcelonassa pidettävillä Mobile World Congress 2011 -teknologiamessuilla.

Ohjelmistojätti Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer aloitti esitelmänsä sivuamalla vain lyhyesti perjantaina julkistettua liittoa. Sen jälkeen hän esitteli uudistuksia Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmään, kuten muun muassa moniajon, Internet Explorer 9 -nettiselaimen ja oman Twitter-sovelluksen.

Lisäksi Microsoft lupaili ”merkittävää” uudistusta WP7-järjestelmään vielä tämän vuoden aikana.

Ballmer painotti myös sitä, että mobiiliala on nyt siirtynyt laitteiden välisestä sodasta sovellusten taistelukentäksi.

”Nokialta ilmiömäisiä WP7-kännyköitä”

Ballmerin keynote-puheen aikana koettiin kuitenkin pienoinen yllätyskäänne, kun lavalle kutsuttiin myös Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop esittelemään tarkemmin kahden jätin välistä yhteistyötä.

Nokian johtaja korosti lyhyessä puheenvuorossaan sitä, että kyseessä on luonnollinen kumppanuus näiden yhtiöiden välillä. Se perustuu hänen mukaansa muun muassa molempien vankalle kokemukselle sekä laajalle kumppani- ja jakeluverkostolle.

Elop vakuutteli, että yhteistyö merkitsee hyviä uutisia sekä sovelluskehittäjille että kuluttajille. Ballmer puolestaan kehui, että Nokialta on tulossa "ilmiömäisen hienoja" Windows Phone -kännyköitä.

Stephen Elopin on tarkoitus puhua vielä huomenna Barcelonan messuilla haasteista, jotka liittyvät kännyköiden käyttäjäystävällisyyteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.