Mainos

MTV3 Ateenassa: Normaali arki dramaattisen yön jälkeen

Ateenassa Kreikassa arki on palannut dramaattisen yön jälkeen, kertoo paikan päällä oleva MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

– Täällä on ihan täysin normaalin arjen tuntuista, hän kertoo.

Lumikeron mukaan kreikkalaisten mellakointi loppui melko selvästi ja näkyvästi puolenyön jälkeen, kun tieto säästöpaketin hyväksymisestä tuli. Tieto ei aiheuttanut uusia mellakointeja, vaan mielenosoittajat lähtivät kotejaan kohti.

Lumikeron mukaan kaduilla on yhä jonkin verran poliisiajoneuvoja hälytysvalot päällä. Myös hänen hotellinsa vieressä oleva, palamaan sytytetty kerrostalo kytee edelleen.

– Oli erittäin dramaattista, kun mielenosoittajat sytyttivät useitakin asuintaloja.

Mellakoitsijat ottivat illalla rajusti yhteen poliisin kanssa ympäri kaupunkia. Nyt Lumikeron mukaan Ateenassa on rauhallista, ainoastaan lakaisukoneet kulkevat kaduilla.

Paikallisten mukaan eilinen mielenilmaisu on ollut mittasuhteeltaan tähän asti suurin. Lumikeron mukaan arvata kuitenkin saattaa, etteivät mielenosoitukset lopu tähän.

Suomi nyt kirosana

MTV3:n kirjeenvaihtaja Lumikero kertoo joutuneensa Ateenassa täysin uuden tilanteen eteen, sillä kreikkalaiset suhtautuvat aggressiivisesti Kreikalta säästöjä vaatineisiin euromaihin.

– Tämä on ensimmäinen kerta urani aikana, kun kriisialueella Suomi on jonkinlaisena vihan kohteena. Täällä parlamentissa eilen erikseen mainittiin Saksa, Hollanti ja Suomi kreikkalaisten kurittajana.

Levottomien kreikkalaisten keskelle Lumikero on jo miettinyt suojautumiskeinon.

– Olen miettinyt valmiiksi, että sanon olevani Norjasta. Suomi on vähän niin kuin haukkumasana tällä hetkellä.

(MTV3)

Katso MTV3:n kirjeenvaihtajan Kari Lumikeron kommentit Ateenasta: (Huomenta Suomi 13.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.