Mainos

MTV-vaalikysely: Keskusta suurin puolue

Keskusta on edelleen maan selvästi suurin puolue, ilmenee MTV:n helmi-maaliskuun vaihteessa teettämästä mielipidemittauksesta. Mittauksessa Keskustan kannatus on selvästi SDP:n edellä. Ero on suurempi kuin mittauksen +/- 2 prosenttiyksikön virhemarginaali.

MTV:n teettämän mielipidemittauksen mukaan keskusta on edelleen maan suurin puolue. Myös kannatusmittauksen kakkonen, SDP, on lisännyt kannatustaan kahden viikon takaiseen mittaukseen verrattuna.

Sen sijaan Kokoomus näyttää menettäneen suosiotaan. Myös Vihreiden kannatus on viime viikkoina ollut selvässä laskussa.

Helsingin Sanomain Suomen Gallupilla teetetty, viime viikonloppuna julkaistu tutkimus sai puolueiden välisen eron paljon pienemmäksi. Siinäkin tutkimuksessa SDP oli viime viikkojen aikana hiukan tavoittaneet keskustan kannatusetumatkaa. Sen sijaan kokoomuksen kannatus olisi tämän tutkimuksen mukaan laskenut prosenttiyksikön.

Keskisuurten puolueiden sarjassa on tapahtunut viime viikkojen aikana vain yksi merkittävä muutos. Vihreiden kannatus on tippunut tämän tutkimuksen mukaan lähes kaksi prosenttiyksikköä. Sitä on helppo selittää koko ajan voimakkaana velloneen Vihreiden huumepolitiikkakeskustelun syyksi. Vihreitä äänestäisi kyselyn mukaan 8,2 prosenttiä äänioikeutetuista.

MTV:n uutiset teetti kannatusmittauksen helmi-maaliskuun vaihteessa Research Internationalilla. Tutkimuksessa haastateltiin 1404 henkilöä. Mittauksen virhemarginaali on +/- 2 prosenttiyksikköä.

Puolueiden kannatusarvio eduskuntavaaleissa

Suomen Keskusta 25,3 Suomen Sosiaalidemokraattinen puolue 22,8 Kansallinen Kokoomus 20,0 Vasemmistoliitto 10,2 Vihreät 8,2 Kristillisdemokraatit 4,4 Ruotsin Kansanpuolue 4,1 Perussuomalaisten puolue 0,9 Muut 4,2


(MTV3)

(Seitsemän uutiset 06.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.