Mainos

MTV Uutisten kysely: Vihreillä vahvaa uskoa vaalimenestykseen – ja kaipuuta juurille

MTV uutisten kyselyn mukaan vihreiden piiripäättäjillä on kova luottamus puolueen vaalivoittoon seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Piirihallitusten jäsenistä reilu viidennes uskoo vihreiden kannatuksen nousevan yli kuuteentoista prosenttiin. Kaikki kyselyyn vastanneet luottavat vihreiden saavan yli kymmenen prosentin kannatuksen. 

Kesäkuussa vihreät valitsevat seuraajan puheenjohtaja Ville Niinistölle. Erikoistutkija Erkka Railo Turun yliopiston eduskuntatutkimuskeskuksen keskuksesta uskoo, että uusi puheenjohtaja tulee vahvan kannatuksen takia olemaan hyvin varovainen tekemään linjamuutoksia.

– Tulevan puheenjohtajan on erittäin hankala kopioida sellaisenaan Ville Niinistön menestysreseptiä. Uuden puheenjohtaja täytyy kuitenkin kyetä luomaan omannäköisensä profiili. Siltä pohjalta hän voi lähteä jatkamaan tätä vihreän liikkeen menestystä. Jäsenistö varmaan ennen muuta odottaa, että uusi puheenjohtaja pystyisi viemään puolueen vaalivoittoon maakuntavaaleissa ja vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Railon mukaan vihreiden meneillään olevissa puheenjohtajatenteissä on käynyt ilmi, että puolueessa on toivottu paluuta juurille.

– Ideologisesta näkökulmasta vihreissä on oltu hiukan huolestuneita omien juurien unohtamisesta. Vihreissä korostetaan, että puolue ei saisi kannatuksen kasvun myötä hylätä ympäristöarvoja, jotka koetaan puolueen toiminnan tärkeäksi ytimeksi. Uskon, että myös tästä tuleva puheenjohtaja tulee pitämään huolta.

– Käytännön toimenpiteenä on toivottu, että vastuuta puolueessa jaettaisiin useammille harteille kuin mitä Ville Niinistö on tehnyt, Railo sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.