Mainos

MTV Uutisten kysely: Suomalaiset pettyivät Putiniin

Lähes 70 prosenttia suomalaisista kokee, että Ukrainan kärjistynyt kriisi uhkaa Euroopan rauhaa, käy ilmi MTV Uutisten kyselystä. 

Se, onko kriisi uhka myös Suomen turvallisuudelle, jakaa kansan:   45 prosenttia arvioi, että viimeaikaiset tapahtumat uhkaavat Suomen turvallisuutta joko suoraan tai välillisesti, 42 prosenttia vastaajista ei näe kriisissä uhkaa Suomelle.

MTV Uutisten kyselyssä tiedusteltiin myös kantaa Suomen puolustuspolitiikkaan. Kysymyksenasettelu oli seuraavanlainen: 

Suomen puolustuspolitiikan peruslinjana on ollut uskottava itsenäinen puolustus. Pitäisikö peruslinjaa harkita uudelleen Ukrainan kriisin vuoksi?

Reilu puolet (53 %) vastasi kysymykseen kieltävästi. Kolmannes (32 %) puolestaan olisi valmis harkitsemaan muutoksia puolustuspolitiikkaan kriisin vuoksi. Vastaajista 16 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa asiaan. 

Valtaosa kyselyyn vastanneista on pettynyt Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaan hoitaa Ukrainan kriisiä. 

Reilu 60 prosenttia vastaajista toteaa, että käsitys Putinista on muuttunut huonompaa suuntaan kriisin aikana. Sen sijaan reilun kolmanneksen käsitys (36 %) Putinista on säilynyt ennallaan.

Suomen valtionjohdon reagoinnille kiitosta

Venäjän ja Suomen välisten suhteiden mahdollinen viileneminen jakaa vastaajat: 43 prosenttia arvioi, että suhteet menevät huonompaan suuntaan, 42 prosenttia arvioi suhteiden pysyvän ennallaan.

Suomalaiset ovat kyselyn mukaan tyytyväisiä siihen, miten maamme valtionjohto on reagoinut Venäjän viimeaikaisiin toimiin Ukrainassa.

Lähes 70 prosenttia arvioi, että Suomi on reagoinut Venäjän toimiin sopivalla tavalla. Neljännes vastaajista (25 %) olisi toivonut valtiojohdolta vahvempaa kantaa Venäjän toimia vastaan.

Tutkimus tehtiin  4.3. –7.3. Siihen vastasi 1675 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Tutkimus toteutettiin verkkopaneelissa. Virhemarginaali on suurimmillaan 3 prosenttia suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV3:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.