Mainos

MTV Uutisten kysely: Kyberuhkien torjuntaan pitää satsata enemmän

10:01

Suomalaisten mielestä kyberuhkien torjuntaan pitäisi satsata nykyistä enemmän, kertoo MTV Uutisten teettämä kysely.

Kyselyssä kaikkiaan 80 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että tietoverkkojen häirinnän ja vakoilun torjuntaan pitäisi laittaa lisää paukkuja. Vastaajista 35 prosenttia ajattelee, että torjuntaan pitäisi satsata paljon enemmän. Yhteensä 45 prosenttia puolestaan on sitä mieltä, että satsauksia pitäisi tehdä jonkin verran enemmän.

Ainoastaan 2 prosenttia ajattelee, että nykyistä vähäisempikin satsaus riittäisi.

MTV Uutiset paljasti runsas viikko sitten, että Suomen ulkoministeriötä on vakoiltu vuosia verkon kautta.

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta päätti tällä viikolla, että keväällä käynnistettyjä toimia vakoilun estämiseksi jatketaan ja vauhditetaan. Osana kyberturvallisuusstrategiaa hallitus alkaa valmistella lainsäädäntöä, jolla voitaisiin ennaltaehkäistä verkkovakoilu.

Uudistuksille näyttääkin olevan tarvetta, sillä kyselyssä melko suuri osa eli 41 prosenttia ei luota Suomen kykyyn torjua tietoverkkojen vakoilua ja häirintää. Puolilla vastaajista luottoa löytyy jonkin verran, täysin Suomen kykyyn torjua kyberuhkia luottaa vain 4 prosenttia.

Kyselyssä selvä enemmistö (64 prosenttia) uskoo, että myös Suomi vakoilee muiden maiden tietoverkkoja. Noin kolmannes (36 prosenttia) sen sijaan uskoo Suomen puhtauteen tässä asiassa.

Tutkimus tehtiin verkkopaneelissa 4.11.-8.11. välisenä aikana. Tutkimukseen osallistui 1 788 henkilöä, virhemarginaali on suurimmillaan 3% suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.