MTV Uutisten kirjeenvaihtaja: Tällaisen viestin Valkoisen talon korona-asioista vastaava henkilö kertoi Trumpin toimista

2:09
MTV Yhdysvalloissa: Tällaisessa myllerryksessä tuoreen presidentin ensimmäinen työpäivä on sujunut – "Askeleita on jo otettu, eivätkä kaikki ole ihan pieniä"

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenilla on erittäin kova tavoite koronarokotusten suhteen.

Biden on ilmoittanut tavoitteekseen, että maassa saataisiin annettua sata miljoonaa rokoteannosta sadan päivän aikana.

– Valkoisen talon korona-asioista vastaava henkilö sanoi, että se perintö, minkä Trumpin hallinto Bidenille jätti, on pahempi, mitä he edes osasivat kuvitella. Bidenin hallinnosta sanotaan, ettei Trumpilla ole ollut kunnollista rokotesuunnitelma, ja pulaa on esimerkiksi suoja- ja rokotetarvikkeista, MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoi Kymmenen uutisissa.

Biden on tehnyt ensitöikseen lukuisia uudistuksia. Yksi suuri uudistus koskee maahanmuuttoa, joka tarjoaisi väylän kansalaisuuteen miljoonille paperittomille. 

–  Se on niin kiistanalainen asia, erityisesti republikaanit sitä vastustavat. Myös demokraatit ovat jakautuneita siitä, kannattaako tähän ottaa ensimmäisenä paukkuja vai pitäisikö keskittyä pandemiaan ja sen vuoksi yskivään talouteen.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta kirjeenvaihtajan raportti suoraan Washingtonista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja