Mainos

MTV Uutislive klo 15: Terrorismin rahoittaminen toi syytteet neljälle

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on päättänyt nostaa syytteitä Suomen ensimmäisessä terrorismirikosasiassa.

Syyttäjä katsoo neljän henkilön keränneen ja toimittaneen rahavaroja Itä-Afrikassa toimivalle al-Shabaab-järjestölle tietoisina siitä, että niitä tullaan käyttämään terroristiseen toimintaan. Kokonaisuutena on kyse tuhansista euroista.

Henkilöistä yhden epäillään lisäksi värvänneen Afrikassa vankilasta vapauteen veljensä al-Shabaab-järjestöön. Hänen epäillään myös valmistelleen veljensä Suomessa asuvien alaikäisten lasten kaappaamista ja toimittamista al-Shabaabin koulutusleirille.

MTV Uutislivessä kello 15 syytteitä arvioi rikostoimittaja Jarkko Sipilä.

Rikosepäily syntyi Suojelupoliisin tiedonhankinnan perusteella, ja KRP aloitti asiassa esitutkinnan vuonna 2011. Epäiltyjen rikosten tekoajat ajoittuvat tammikuun 2008 ja maaliskuun 2011 väliselle ajalle. Kaikki epäillyt ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Diginatiivit auton ratissa

Tarkkaamattomuus liikenteessä on lisääntynyt, kun entistä useampi tekstaa, twiittaa, meikkaa, syö ja puhuu puhelimessa ajon aikana.

MTV Uutislivessä toimittajamme Joonas Lepistö hyppää autoon. Hän kokeilee ongelmatilanteita Vantaan ajoharjoitteluradalla yhdessä Liikenneturvan suunnittelijan Petri Jääskeläisen kanssa. Millaisia vaaratilanteita syntyy?

Sähköä jätteistä

MTV Uutislive vierailee tänään myös Suomen suurimman jätevoimalan vihkiäisissä. Vantaalla sijaitseva voimala tuottaa kaukolämpöä ja sähköä kierrätykseen kelpaamattomasta sekajätteestä.

Studiossa Ripsa Koskinen-Papusen kanssa Suomen energiapolitiikasta ja energian hinnasta keskustelee Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Juha Naukkarinen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.