Mainos

MTV Uutislive klo15: Hylkääkö hyvinvointiyhteiskunta lapsiperheet?

Suomessa on rakenteellinen ongelma: lakeja kyllä säädetään ja asioiden kuvitellaan olevan kunnossa, mutta arkitodellisuus on hyvin toisenlaista.

Tätä mieltä on Mannerheimin lastensuojeluliiton asiantuntijalakimies Esa Iivonen, joka saapuu tänään MTV Uutisliveen kello 15  Marjo Partion vieraaksi.

Lapsiperheiden palvelut kurjistuvat, kun meneillään on jälleen supistuksia ja leikkauksia.

Esimerkiksi jonot lastenvalvojalle ovat MTV:n selvityksen mukaan venyneet jo kuukausien mittaisiksi useassa kunnassa. Isyyden selvittäminen sekä lapsen huoltajuutta, tapaamisoikeustta ja elatusta koskevat sopimukset odottavat vahvistamista.

Syksyllä voimaan tulleen oppilashuoltolain piti parantaa mahdollisuutta puuttua oppilaiden häiriökäyttäytymiseen, mutta toisin on käynyt.

Lama-Suomessa 1990-luvulla monia lapsiperheiden palveluita leikattiin tuntuvasti. Vuosikymmenten jälkeenkään palvelutarjonta ei palannut entiselleen. Eikö mitään ole opittu? 

Somen uudet trendit?  

MTV Uutislivessä tarkastellaan myös sosiaalisen median tulevaisuutta.

Pikaviestipalvelu Twitter julkisti tuloksensa viime yönä. Sen liikevaihto on kasvanut vuodessa 114 prosenttia. Ensi yönä tuloksensa julkistaa toinen some-jättiläinen Facebook.

Millainen tulevaisuus näillä sosiaalisen median valtiailla on? Millaisia uusia trendejä on luvassa? MTV Uutislivessä aihetta kommentoi mediatoimisto Dinglen toimitusjohtaja Juho Jokinen.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.