Mainos

MTV Uutislive klo 15: Superakuilla sähköautoilun läpimurto Suomeen?

Suomessa on tällä rekisteröity 740 sähköautoa, mutta kuuden vuoden kuluttua niitä arvoidaan olevan käytössä jo 20 000, jopa enemmän. Uudet superakut voisivat mahdollistaa sähköautojen läpimurron myös täällä ankarien talvien ja pitkien välimatkojen maassa.

MTV Uutislivessä kello 15 sähköautoilun tulevaisuutta arvioi Enston teknologiajohtaja Matti Rae. Hän on ollut pitkään mukana tutkimassa sähköautoteknologian edistämismahdollisuuksia. 

Viime vuonna japanilainen yritys toi esiin ensi vuonna markkinoille tulevan pii-superakun, joka pidentää auton toimintasäteen jopa kolminkertaiseksi sekä puolittaa kustannukset ja paino-ongelmat. Viime viikolla Yhdysvalloissa kerrottiin uudesta litiumakusta, joka aiotaan tuoda markkinoille 2016. Myös sen paino, kustannukset ja varauskyky ovat mullistavia.

Sähköautoilun läpimurtoon tarvitaan kuitenkin myös riittävästi latauspisteitä, ja sähköautojen hinnat saattavat tuntua vielä korkeilta.

Liikenteen päästöihin halutaan kuitenkin puuttua tuntuvasti – kansainvälisen ilmastopaneelin mukaan kasvihuonekaasupäästöt ovat suuremmat kuin koskaan.

MTV Uutisliven juontaa Marjo Partio.


 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.