MTV Uutislive klo 15: Soini vaatii selitystä – ilmatilaa ei loukattu vahingossa

Venäläiskoneet ovat loukanneet Suomen ilmatilaa viikon sisällä jo kolmesti, viimeksi eilen. Tiedossa ei ole, ovatko loukkaukset tapahtuneet vahingossa vai määräyksestä, ja miksi.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps.) kuitenkin arvoi, että tapaukset eivät ole vahinkoja.

MTV Uutislivessä klo 15 puhutaan ilmatilan loukkauksista ja maailmanpolitiikan polttopisteistä, kun Timo Soini saapuu studioon Ripsa Koskinen-Papusen vieraaksi.

Ulkoasiainvaliokunta on tavannut aamupäivällä presidentti Sauli Niinistön. Ukrainan kriisin lisäksi keskusteluissa nousivat esiin myös ilmatilanloukkaukset.

Soini vaatii venäläisiltä selitystä toistuviin loukkauksiin. Hän arvioi, että ne liittyvät laajempaan Ukrainan konfliktiin.

– Venäjä testaa rajanaapureidensa valmiutta, Soini sanoi tänään aamupäivällä.

ALS-potilas kertoo tarinansa – uutisankkureille jäävettä niskaan

MTV Uutisliven toinen aihe käsittelee vakavaa ALS-tautia ja sen ympärille muotoutunutta hyväntekeväisyyskampanjaa.

Suomeenkin rantauneessa jää-ämpärikampanjassa haasteen saaneet julkisuuden henkilöt ottavat päälleen ämpärillisen jääkylmää vettä. Kampanjan tavoitteena on kerätä varoja ALS-taudin eli Lou Gehrigin -taudin hoitojen kehittämiseen ja lisätä tietämystä ALS-taudista.

MTV Uutislivessä oman tarinansa kertoo ALS-tautia sairastava Riku. Vaikka liikehermoja rappeuttava ALS on vienyt Rikulta puhe- ja liikuntakyvyn, hän työskentelee edelleen reaktorifyysikkona apuvälineiden avulla.

Jää-ämpärihaasteen ottavat lähetyksessä vastaan MTV:n uutisankkurit Antti Tuuri ja Rita Strömmer.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat