Mainos

MTV Uutislive klo 15: Saako Venäjän karhua kyykyttää?

Venäjän presidentti Vladimir Putin joutui teollisuusmaiden G20-kokouksessa Australiassa kovan painostuksen kohteeksi, kun Venäjää arvosteltiin Ukrainan tilanteesta. Putin poistui kokouksesta ennen sen päättymistä väsymykseen vedoten.

MTV Uutislivessä klo 15 pohditaan onko keskusteluyhteys länsimaiden ja Venäjän välillä nyt poikki, ja kuinka räjähdysherkkä tilanne tällä hetkellä on.

Studioon Ripsa Koskinen-Papusen vieraaksi saapuu Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Sinikukka Saari.

G20-kokous oli Putinille näkyvä arvovaltatappio. Mitä siitä voi seurata? Onko todennäköistä, että Venäjä nyt kiristää otettaan Ukrainasta entisestään? Onko länsimailla toisaalta muuta vaihtoehtoa kuin osoittaa Venäjälle, että muita ei pelotella?

MTV3-kanavan viihdeohjelma Putouksessa irvailtiin Putinin machoilulle ja samalla myös Suomen nöyristelylle Venäjän edessä. Onko Suomessa vihdoin päästy eroon Venäjän karhun pelosta?

Terrorismioikeudenkäynti alkoi Helsingissä

MTV Uutislivessä kuullaan myös miten Suomen ensimmäisen terrorismioikeudenkäynnin pääkäsittely on alkanut Helsingin käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan neljä henkilöä on kerännyt Suomessa rahaa ja lähettänyt sitä Somaliaan terroristijärjestö al-Shabaabille. Lisäksi yhden henkilön epäillään suunnitelleen sukulaislastensa kaappaamista ja heidän toimittamistaan järjestön koulutusleirille.

Syytetyt ovat kiistäneet kaikki syytteet.

MTV Uutislivessä tapauksen taustoja avaa rikostoimittaja Anna Zareff.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.