MTV Uutislive klo 15: Pörssiyhtiöiltä tulosuutisia – hymyileekö piensijoittaja?

Pörssiyhtiöt julkaisevat näinä päivinä osavuosikatsauksiaan. Tänään vuorossa oli muun muassa Nokia.

Pitkään alamaissa rämpineen Nokian tulos ylitti kirkkaasti markkinoiden odotukset, ja erityisesti yhtiön verkkoliiketoiminnan kannattavuus nousi. Analyytikot uskovat Nokian hyvän vireen jatkuvan loppuvuoden. 

MTV Uutislivessä kello 15  Anne Sjöholmin vieraana pörssiyhtiöitä ja niiden tuloksia kommentoi Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén.

Haemme myös vastausta siihen, miltä näyttää piensijoittajan osakesalkussa tulosuutisten ja toisaalta Suomen ja Euroopan epävakaan taloustilanteen valossa.

Päästötavoitteet tiukemmiksi?

EU-maiden johtajat kokoontuvat tänään Brysseliin etsimään sopua unionin uusista ilmastotavoitteista. Niistä ovat olleet napit vastakkain EU:n vauraammat valtiot ja entiset Itä-Euroopan maat.

Komissio esittää, että päästöjä pitäisi leikata 40 prosenttia. Riittääkö se hillitsemään ilmaston lämpenemistä?

Mitä tiukat ilmastotavoitteet merkitsevät Suomelle? Johtavatko ne esimerkiksi työpaikkojen katoamiseen? Vaikuttavatko ne liikenteeseen tai asumiseen?

Näitä kysymyksiä MTV Uutisliven studiossa avaa ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen, joka myös toimii ympäristöministeriön asettaman ilmastopaneelin puheenjohtajana.


Lue myös:

    Uusimmat