Mainos

MTV Uutislive klo 15: Säästöjen uuvuttama irtisanoutunut poliisi kertoo tarinansa

Helsingissä järjestetään tänään historiallinen mielenosoitus: poliisit marssivat kaupungin keskustassa osoittaakseen mieltä henkilöstön väsymistä ja heikkoja resursseja vastaan.

MTV Uutisliveen Ripsa Koskinen-Papusen vieraaksi saapuu Suomen poliisijärjestöjen liiton ensimmäinen varapuheenjohtaja Mika Nygård. Hän työskenteli vanhempana konstaapelina Helsingin poliisissa, mutta kyllästyi tekemään töitään ”vasemmalla kädellä” ja irtisanoutui.

Nygårdin mukaan poliisijohtoa kiinnostavat vaan säästöt, eivät tulokset. Ja jos rosvo ei noudata poliisien työaikoja, hän saa rauhassa puuhata hämärähommiaan.

Mielenilmaukseen on ilmoittautunut noin tuhat jäsentä Suomen Poliisijärjestöjen Liitosta. 

Reitti kulkee Musiikkitalolta Senaatintorille, jossa kuullaan muun muassa kansanedustajien puheita. 

Poliisit osallistuvat tapahtumaan vapaa-ajallaan eivätkä käytä poliisiunivormua. 

– Ollaan menossa tosi heikoilla kantimilla, ainakin poliisiresursseissa ja hätäkeskusresursseissa ja myös oikeushallinnon puolelta kuuluu samanlaista huolestunutta puhetta tällä hetkellä. Tässä on vielä nykyisellä hallituksella jotain tehtävissä, jos halua löytyy ja sitten on myöskin katseet aika kovasti eteenpäin ja seuraavaan eduskuntaan ja seuraavaan hallitukseen. Jyrkkä alamäki, missä mennään tässä resurssimäärässä ja turvallisuuden ylläpidossa, niin se pitää pysäyttää ja kääntää tää nuoli johonkin vähän parempaan suuntaan, kertoi MTV Uutisille Poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen.

IT-taitoja koululaisille

Teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slush jatkuu Helsingissä. 

MTV Uutislive tutustuu Slushissa Mehackittiin, joka järjestää teknologian työpajoja lapsille ja koululaisille. 

Teknisestä viasta johtuen MTV Uutislive on katsottavissa vasta jälkikäteen tallenteena. Lisäämme tallenteen sivuillemme mahdollisimman pian.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.