Mainos

MTV Uutislive klo 15: Näin lapset luovivat verkon vaaroissa – tutkimuksissa positiivisia yllätyksiä

Älypuhelimien myötä lasten ja nuorten internetin käytöstä on tullut yksityisempää kuin ennen ja nettiä aletaan käyttää aiempaa nuorempina. Mediankäyttö on myös muuttunut muun muassa sosiaalisen median myötä. Vaikka riskit ovat lisääntyneet, ovat myös mahdollisuudet kasvaneet.

MTV Uutislive kello 15 pureutuu lasten netin käyttöön kahden tutkimuksen valossa. Professori Reijo Kupiainen Tampereen yliopiston kasvatustieteiden yksiköstä ja projektipäällikkö Suvi Tuominen Verkkonuorisotyön valtakunnallinen kehittämiskeskuksesta kommentoivat kansainvälistä EU Kids Online -tutkimusta sekä laajaa kotimaista selvitystä.

Selvityksen mukaan suomalaisnuoret muodostavat verkkoidentiteettinsä luontevasti ja harkiten. Nuoret ovat hyvin tarkkoja siitä, millaista tietoa he itsestään jakavat verkossa. Verkko myös mahdollista oman äänen esilletuomisen ja vaikuttamisen.

Vaikka nettikiusaaminen ja altistuminen vihapuheille, pro-anoreksia-sivustoille ja itsetuhosivustoille ovat lisääntyneet, ovat verkon negatiiviset vaikutukset kuitenkin pieni ilmiö positiivisiin vaikutuksiin verrattuna.

MTV Uutisliven juontaa Ripsa Koskinen-Papunen

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.