Mainos

MTV Uutislive klo 15: Monikulttuurinen avioliitto – elämän rikkautta vai tuhoon tuomittu yritys?

Monikulttuurisuus Suomessa nähdään usein vain pakolaisongelmana, mutta yhä useampi avioliitto solmitaan suomalaisen ja maahanmuuttajan välillä. Moni maahanmuuttaja tulee Suomeen rakkauden tähden.

Helsingissä lähes viidennes solmittavista avioliitoista on kaksikulttuurisia, muualla Suomessa noin joka kahdeksannen puoliso on ulkomailta. Millaisia ovat tarinat yhteisestä elämästä?

MTV Uutisliveen klo 15  Peter Nymanin vieraaksi tulee toimittaja, kirjailija Anni Valtonen, joka on juuri julkaissut kirjan kaksikulttuuristen avioliittojen arjesta.

Miten eri kulttuureissa kasvaneet oppivat elämään yhdessä? Mitkä ovat monikulttuurisen parisuhteen hyvät ja hankalat puolet? Kuinka paljon ylimääräistä painetta aiheutuu siitä, että ollaan ”toisen tontilla”? Minkälaista tulevaisuutta pariskunnat odottavat lapsilleen?

Skotit pysyvät britteinä – miten tästä eteenpäin?

Skotlannin kansanäänestys päättyi itsenäistymistä vastustaneiden voittoon. Aamuhämärissä valmistunutta tulosta on ehditty pohdiskella muutama tunti.

MTV Uutislivessä kuullaan tunnelmia ja kommentteja sekä Skotlannista että Britannian sydämestä. Glasgow’ssa on toimittaja Anne Sjöholm ja Lontoossa toimittaja Risto Pyykkö.

Skotlanti on kuitenkin vain yksi monista itsenäisyyttä havittelevista alueista EU-Euroopassa. Itsenäisyysliikkeet repivät jäsenmaita.

MTV Uutisliven studiossa Eurooppa-tutkimuksen verkoston johtajan Juhana Aunesluoman kanssa pohditaan kuinka pahasti itsenäisyyshaaveet keikuttavat yhteistä eurooppalaista venettä aikana, jolloin mantereen talous ja turvallisuus ovat epävakaita.   


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.