Mainos

MTV Uutislive klo 15: Auttajat ja toimittajat hengenvaarassa kriisien keskellä

Maailmaa kuohuttaa amerikkalaisen toimittajan mestaus Syyriassa. Kahden suomalaisen avustustyöntekijän ampuminen Afganistanissa on järkyttänyt täällä Suomessa.

Maailmasta on tullut entistä vaarallisempi paikka paitsi journalistisen työn tekijöille – toimittajille ja kuvaajille – myös eri järjestöjen avustustyöntekijöille. 

Mikä on muuttunut, kun Punaisen Ristin tai Punaisen Puolikuun symboleita ei enää kunnoiteta ja kun tiedonvälittäjät joutuvat työskentelemään henkensä kaupalla? 

Näistä aiheista keskustellaan tänään MTV Uutislivessä kello 15. Studiossa Ripsa Koskinen-Papusen vieraina ovat Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi ja Viestintä ja Kehitys -säätiön toiminnanjohtaja Salla Nazarenko.

Kokemuksistaan ulkomaan kriisipesäkkeissä kertoo kirjeenvaihtaja Rauli Virtanen

Tämän vuoden aikana 78 journalistisen työn tekijää on saanut surmansa työtehtävissä. Suurin osa heistä on kuollut kotimaassaan. Vaarallisimmaksi paikaksi on osoittautunut Ukraina. 

Brittiläinen Guardian-lehti uutisoi tänään, että ääri-islamilaisella Isis-järjestöllä on siepattuna 20 ulkomaalaista toimittajaa, valokuvaajaa ja avustustyöntekijää Syyriassa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.