Mainos

MTV Uutislive klo 13.30: Miksi "maalaislukio" pärjää lukiovertailussa?

Lukiovertailujen kärkisijat menevät useimmiten suurten kaupunkien niin sanotuille eliittilukioille, joihin on vaikea päästä ja jonne valikoituu hyviä oppilaita.

Kuitenkin myös tänä vuonna kärkilukioiden joukossa on kunnan ainoita lukioita, jotka eivät voi valita oppilaitaan. Mikä selittää niiden menestystä?

Miksi esimerkiksi satakuntalainen Säkylän lukio on useana vuonna peräkkäin kivunnut tuloksillaan maan kärkikaartiin, vaikka se on seudun ainoa lukio, jonne kaikki pääsevät? Voiko hyvällä opetuksella vaikuttaa oppimistuloksiin?

Lukiovertailun ohella MTV Uutislivessä perehdytään laajemmin myös lukiouudistukseen.

Lisäksi tänään Suomea puhuttaa rajusti muuttunut sää. Kun vielä viikonloppuna mitattiin 25-30 asteen lämpötiloja, on nyt alkuviikolla mittarissa paikoin enää 5-10 astetta – tai vain muutama aste. Milloin viimeksi säässä on nähty tähän vuodenaikaan näin radikaali pudotus, mistä muutos johtuu? Ja miltä sää näyttää jatkossa, kuten esimerkiksi viikonloppuna koulujen päätösjuhlien aikaan? 

MTV Uutislivessä klo 13.30 Peter Nymanin vieraina ovat OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka sekä meteorologi Markus Mäntykannas.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.